Μπάιντεν: Προανήγγειλε επιπλέον κυρώσεις εις βάρος της Αβάνας

Μπάιντεν Αθήνα
Φώτο αρχείου / Συνάντηση του Πρωθυπουργού Αλ. Τσίπρα με τον πρώην Αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, την Τετάρτη 7 Ιουνίου 2017, στο Μέγαρο Μαξίμου / Πηγή: Eurokinissi

Κλιμακώνεται η επίθεση των ΗΠΑ απέναντι στην Κούβα με τον πρόεδρο, Τζο Μπάιντεν, να διαμηνύει χθες ότι «θα υπάρξουν επιπλέον» κυρώσεις κατά της Κούβας αν το “καθεστώς” δεν αλλάξει «δραστικά» τη συμπεριφορά του. Ενώ η Ουάσινγκτον μόλις επέβαλε κυρώσεις εις βάρος δύο ανώτερων αξιωματούχων της κουβανικής αστυνομίας.

Ερωτηθείς για άλλα παρόμοια τιμωρητικά μέτρα, ο Αμερικανός πρόεδρος απάντησε: «Θα υπάρξουν επιπλέον, εκτός εάν συμβεί μια δραστική αλλαγή στην Κούβα, την οποία δεν περιμένω».

Σε μια συνάντηση με Κουβανοαμερικανούς ηγέτες, ο Μπάιντεν τόνισε ότι έδωσε εντολή στα υπουργεία Οικονομικών και Εξωτερικών να του αναφέρουν σε ένα μήνα για το πώς θα επιτρέψουν στους Αμερικανούς να στέλνουν εμβάσματα σε Κουβανούς.

Συνεχίζεται το κύμα αλληλεγγύης από σωματεία στη χώρα μας

Νέες οργανώσεις προστίθενται στις άλλες δεκάδες που εκφράζουν με ψηφίσματα την αλληλεγγύη τους στους εργαζόμενους και τον λαό της Κούβας καταδικάζοντας την τεράστια υποκρισία και τους επικίνδυνους σχεδιασμούς των ΗΠΑ. Οι νέες οργανώσεις είναι: Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας, Ενωση Ιατρών Νοσοκομείου και Κέντρων Υγείας Καρδίτσας, Συνδικάτο Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Ν. Κοζάνης, Σωματείο Οικοδόμων Φαρσάλων.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...