Μπάιντεν σε προεκλογική συγκέντρωση: «Θα απελευθερώσουμε το Ιράν»

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν
Φώτο Αρχείου / Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν

Την πρόθεσή του να «απελευθερώσει» το Ιράν, εξέφρασε ο Αμερικανός πρόεδρος μιλώντας σε προεκλογική ομιλία στην Καλιφόρνια, την ώρα που δεκάδες άνθρωποι που κρατούσαν πανό υπέρ των Ιρανών διαδηλωτών είχαν συγκεντρωθεί έξω από τον χώρο της συγκέντρωσης.

«Μην ανησυχείτε, θα απελευθερώσουμε το Ιράν. Θα απελευθερώσουν τους εαυτούς τους αρκετά σύντομα», είπε ο Τζο Μπάιντεν, επιχειρώντας να εκμεταλλευτεί τις μεγάλες κινητοποιήσεις που σημειώνονται σε όλη τη χώρα για περισσότερες ελευθερίες και δικαιώματα, με αφορμή τον θάνατο της 22χρονης Μαχσά Αμινί, αλλά και τις εργατικές κινητοποιήσεις, που πλέον σημειώνονται με πολιτικά και οικονομικά αιτήματα.

Από την Τεχεράνη και κατά την εκδήλωση για την επέτειο κατάληψης της πρεσβείας των ΗΠΑ το 1979 και την ομηρία Αμερικανών διπλωματών, ο πρόεδρος του Ιράν Ιμπραχίμ Ραϊσί απάντησε στον πρόεδρο των ΗΠΑ δηλώνοντας ότι «λέω στον Μπάιντεν ότι το Ιράν απελευθερώθηκε πριν από 43 χρόνια και είναι αποφασισμένο να μην πέσει ξανά στην αιχμαλωσία σας».

Η κρατική τηλεόραση μετέδωσε πλάνα από αντιαμερικανικές διαδηλώσεις με τη συμμετοχή δεκάδων χιλιάδων ανθρώπων σε όλη τη χώρα κατά την «Εθνική Ημέρα Καταπολέμησης της Παγκόσμιας Αλαζονείας», όπως ονομάζεται η επέτειος.

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...