Μπένετ: «Το κράτος του Ισραήλ πέρασε στην επίθεση» – Πότε ήταν στην άμυνα;;;

Συλλήψεις Παλαιστινίων από τις ισραηλινές δυνάμεις κατοχής
Φώτο Αρχείου / Συλλήψεις Παλαιστινίων από τις ισραηλινές δυνάμεις κατοχής / Πηγή: WAFA

Το κράτος – δολοφόνος του Ισραήλ εντείνει τις επιθέσεις σε βάρος των Παλαιστινίων με το οποίο η ελληνική κυβέρνηση διατηρεί και ενισχύει τις στενές σχέσεις. Θυμίζουμε ότι σήμερα στο Ισραήλ βρίσκεται ο Α/ΓΕΕΘΑ, στρατηγός Κ. Φλώρος.

«Το κράτος του Ισραήλ πέρασε στην επίθεση (…) και θα κάνει ό,τι είναι απαραίτητο για να εξαλείψει την τρομοκρατία. Θα λογοδοτήσουν όλοι όσοι συνδέονται, άμεσα ή έμμεσα, με τις επιθέσεις» που έπληξαν το Ισραήλ τις τελευταίες εβδομάδες, δήλωσε χθες, Κυριακή, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Ναφτάλι Μπένετ.

Οι δολοφονικές επιθέσεις είναι ήδη σε εξέλιξη καθώς ισραηλινοί στρατιώτες διεξήγαγαν χθες, Κυριακή, σειρά επιχειρήσεων στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, σκοτώνοντας δύο Παλαιστίνιες σε διαφορετικά περιστατικά.

Επίσης στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου απέκλεισαν την πρόσβαση στη Τζενίν, με τον εκπρόσωπο των ένοπλων οργανώσεων του καταυλισμού να δηλώνει ότι ο καταυλισμός βρίσκεται «σε κατάσταση συναγερμού» και να καλεί τους τοπικούς μαχητές «σε γενική επιστράτευση» προκειμένου «να αντιμετωπίσουν μια εισβολή» των ισραηλινών δυνάμεων.

Εξάλλου, η ισραηλινή κυβέρνηση ενέκρινε μια επένδυση ύψους 360 εκ. σέκελ (περισσότερα από 100 εκ. ευρώ) για την επέκταση κατά 40 χιλιόμετρα του φράκτη ασφαλείας που χωρίζει το Ισραήλ από τα Παλαιστινιακά Εδάφη και κατασκευάστηκε στη διάρκεια της δεύτερης Ιντιφάντας στις αρχές των ετών του 2000.

Από τις 22 Μαρτίου έχουν σημειωθεί στο Ισραήλ τέσσερις επιθέσεις, οι δύο πρώτες από Ισραηλινούς Άραβες που συνδέονταν με το Ισλαμικό Κράτος και οι δύο δεύτερες από Παλαιστίνιους που κατάγονταν από τη Τζενίν. Συνολικά από τις επιθέσεις αυτές σκοτώθηκαν 14 άνθρωποι.

Σύμφωνα με απολογισμό του AFP, 13 Παλαιστίνιοι, ανάμεσά τους και δράστες επιθέσεων, έχουν σκοτωθεί σε βίαια επεισόδια από τις 22 Μαρτίου.

Δυο μέτρα και δυο σταθμά στην ‘δημοκρατία’ των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων ανά τη γη. «Δάκρυα» από ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ, για τον Ουκρανικό λαό που αντιστέκεται στην ρωσική εισβολή, στήριξη στο Ισραήλ που έχει εισβάλλει και είναι δύναμη κατοχής σε Παλαιστινιακά εδάφη εδώ και 10ετίες.

Ο κοινός παρανομαστής και των δυο καταστάσεων, είναι ένας : η «ευαισθησία» καθορίζεται απο τις αστικές τάξεις- τους ιμπεριαλιστές ανάλογα με τα συμφέροντά τους στην δοσμένη περιοχή και τον αντίπαλο που έχουν γιι’ αυτά. Ολα τα άλλα περί «ανθρωπίνων δικαιωμάτων», «αγωνιζόμενου λαού», «κακού εισβολέα» είναι τα προσχήματα σε αυτή την αντιπαράθεση.

ΑΠΕ-ΜΠΕ- AFP

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...