Μπουρκίνα Φάσο: 53 νεκροί και 30 τραυματίες σε συγκρούσεις του στρατού με τζιχαντιστές στην επαρχία Γιατένγκα

Δεκαεπτά στρατιώτες και 36 εθελοντές που μάχονταν στο πλευρό του στρατού της Μπουρκίνα Φάσο σκοτώθηκαν την Δευτέρα όταν δέχτηκαν επίθεση από τζιχαντιστές στην περιφέρεια του Βορρά, ανακοίνωσε σήμερα το γενικό επιτελείο ενόπλων δυνάμεων.

Oi τζιχαντιστές, ορισμένοι εκ των οποίων διατηρούν δεσμούς με την Αλ Κάιντα και το Ισλαμικό Κράτος έχουν εδραιωθεί σε ερημικές περιοχές του βορρά της χώρας. Οι επιθέσεις των τζιχαντιστών εντάθηκαν φέτος και η Μπουρκίνα Φάσο έχει βρεθεί στο επίκεντρο των βίαιων συγκρούσεων στην περιοχή του Σαχέλ. Η χθεσινή επίθεση έγινε στην επαρχία Γιατένγκα, όπου ο στρατός προσπαθεί να ανακτήσει εδάφη ώστε να επιστρέψουν στα σπίτια τους οι εκτοπισμένοι χωρικοί. «Πενήντα τρεις μαχητές και συγκεκριμένα 17 στρατιωτικοί και 36 μέλη των VDP («Εθελοντές για την ’Αμυνα της Πατρίδας») έχασαν τη ζωή τους» ενώ άλλοι 30 τραυματίστηκαν την Δευτέρα, προσπαθώντας να απωθήσουν την επίθεση, ανέφερε το γενικό επιτελείο.

Από τις επιχειρήσεις του στρατού «εξουδετερώθηκαν πολλοί δράστες», πρόσθεσε, διευκρινίζοντας ότι στην περιοχή έχει αναπτυχθεί μια ειδική μονάδα για να βοηθήσει στην «επανεγκατάσταση» των κατοίκων που εκδιώχθηκαν από τους τζιχαντιστές.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP, Reuters

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...