Μπουρκίνα Φάσο: Τουλάχιστον 16 νεκροί σε επίθεση κατά στρατιωτικής βάσης

μπουρκίνα φάσο

Μια πολύνεκρη επίθεση σημειώθηκε σήμερα σε στρατιωτική βάση της Μπουρκίνα Φάσο, προκαλώντας τον θάνατο 12 στρατιωτών και 4 εκ των επιτιθέμενων, όπως αναφέρει επίσημη ανακοίνωση. Η επίθεση έλαβε χώρα νωρίς το πρωί στη στρατιωτική βάση Ναμισιγκούιμα στην επαρχία Σανματένγκα.

Στη βάση εστάλησαν άμεσα ενισχύσεις, αναφέρει η ανακοίνωση του στρατού, στην οποία δεν δίνονται λεπτομέρειες σχετικά με τους δράστες της επίθεσης.

Η ευρύτερη περιοχή του Σαχέλ είναι «καζάνι που βράζει», με παρεμβάσεις και επεμβάσεις ανταγωνιστικών ιμπεριαλιστικών δυνάμεων. Από το 2015 ομάδες τζιχαντιστών που συνδέονται με την Αλ Κάιντα και το Ισλαμικό Κράτος εξαπολύουν επιδρομές, τόσο στην Μπουρκίνα Φάσο όσο και στον γειτονικό Νίγηρα και ο ο «αγώνας κατά της τρομοκρατίας» αξιοποιείται πολύπλευρα.

Στα τέλη Ιανουαρίου 2022, με επίκληση αυτού του αγώνα εκδηλώθηκε πραξικόπημα στην Μπουρκίνα Φάσο κατά της κυβέρνησης του προέδρου Ροκ Καμπορέ. Ήταν το τέταρτο πραξικόπημα που σημειώθηκε στη Δυτική Αφρική μέσα σε διάστημα 18 μηνών, ύστερα από δύο στο Μαλί και ένα στη Γουινέα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters, AFP

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...