Μύθος ότι η ελληνογαλλική συμφωνία είναι «σανίδα σωτηρίας»

Παπαναστάσης 16Χ9

Έχει καταρριφθεί ο μύθος ότι τα ιμπεριαλιστικά κράτη και οι συμμαχίες μαζί τους μπορούν να εξασφαλίσουν την κυριαρχία και τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας, τόνισε ο βουλευτής του ΚΚΕ Νίκος Παπαναστάσης μιλώντας το απόγευμα της Τρίτης στο ραδιόφωνο «Κανάλι 1». 

Πρόσθεσε ότι δεν είναι «σανίδα σωτηρίας» το άρθρο 2 της συμφωνίας Ελλάδας – Γαλλίας περί στρατιωτικής συνδρομής, θυμίζοντας ότι ανάλογα άρθρα υπάρχουν στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ και της ΕΕ αλλά δεν βοήθησαν τη χώρα. 

Για την αγορά των 3+1 φρεγατών έκανε λόγο για πανάκριβο εξοπλισμό που ταυτίζεται με τα δεδομένα του ΝΑΤΟ και πρόσθεσε ότι τα χαρακτηριστικά αυτών των πολεμικών πλοίων δεν έχουν σχέση με τα χωρικά ύδατα, αλλά προορίζονται για να εκτελέσουν αποστολές εκτός αυτών. Σημείωσε ότι πρόκειται για εξοπλισμό που είναι αναγκαίος για την ισχυροποίηση της Νοτιοανατολικής Πτέρυγας του ΝΑΤΟ.

Σε ερώτηση για τη δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη ότι η κυβέρνησή του στηρίζει την προώθηση της ενταξιακής διαδικασίας για την Βόρεια Μακεδονία, ο βουλευτής του ΚΚΕ σημείωσε ότι η ΝΔ σήμερα συνηγορεί στην προώθηση της Συμφωνίας των Πρεσπών διότι στηρίζει το ΝΑΤΟ και την ΕΕ. Ανέφερε ακόμα ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ υπέγραψε τη Συμφωνία των Πρεσπών διότι ακολουθούσε πολιτική «μεντεσέ» των συμφερόντων του ΝΑΤΟ.

Δείτε ακόμα...