Ν. Αμπατιέλος: Δυνατό ΚΚΕ, δυνατή ΚΝΕ, για να παλέψουμε ακόμα πιο μαχητικά, πιο αποφασιστικά

Ο Νίκος Αμπατιέλος, Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ
Ο Νίκος Αμπατιέλος, Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ

Με την ομιλία του Νίκου Αμπατιέλου, Γραμματέα του Κεντρικού Συμβουλίου της ΚΝΕ, κορυφώθηκαν οι εκδηλώσεις του Φοιτητικού Φεστιβάλ της ΚΝΕ στην Αθήνα.

Το γήπεδο της Πανεπιστημιούπολης Ζωγράφου, για ακόμη μια φορά γέμισε από νέους και νέες, που τηρώντας τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας, βροντοφώναξαν το σύνθημα «το μέλλον μας δεν είναι ο Καπιταλισμός, είναι ο νέος κόσμος ο Σοσιαλισμός» και «μη σταματάς! Να ζεις, να τολμάς, να προχωράς! Το μέλλον μας είναι ο Σοσιαλισμός!».

«Σε αυτό το σκηνικό που έχει διαμορφωθεί, ένα είναι το ζητούμενο: Να είναι δυνατό το ΚΚΕ, να είναι δυνατή η ΚΝΕ, για να παλέψουμε ακόμα πιο μαχητικά, πιο αποφασιστικά στα σωματεία, στους εργασιακούς χώρους, στις γειτονιές, στους συλλόγους, εκεί που σπουδάζει η νέα γενιά», τόνισε μεταξύ άλλων ο Νίκος Αμπατιέλος στην ομιλία του, σημειώνοντας ότι «μέσα στον 1,5 χρόνο πανδημίας και lockdown, μέσα στον 1,5 χρόνο που ήρθαν τα πάνω-κάτω, μέσα στον 1,5 χρόνο με απανωτά αντιλαϊκά κυβερνητικά μέτρα, που ικανοποιούν τα πιο τρελά όνειρα όσων ξεζουμίζουν το λαό μας, το Κόμμα μας δεν σταμάτησε ποτέ τη δράση του.

Υπερασπίστηκε την υγεία και τα δικαιώματα του λαού και πήγε κόντρα και σε ανορθολογικές θεωρίες επικίνδυνες για το λαό και βολικές για το σύστημα, λογικές που υιοθετήθηκαν από ακροδεξιούς μέχρι και διάφορες γκρούπες δήθεν αντιεξουσιαστών.

Δεν θα ήταν ίδια τα πράγματα αν το ΚΚΕ και η ΚΝΕ κρατούσαν στάση αναμονής. Αν δεν βροντοφωνάζαμε ότι «και κάτω από τη μάσκα, έχουμε φωνή». Αν δεν σπάγαμε τον φόβο και την τρομοκρατία στην πράξη… Αν δεν κάναμε πράξη το σύνθημα της οργανωμένης απειθαρχίας σε κάθε αδικία» (Διαβάστε παρακάτω ολόκληρη την ομιλία).

Στην συγκέντρωση παραβρέθηκε ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...