Ν. Αμπατιέλος: Είναι πασίγνωστη η προσφορά του σοσιαλισμού στην ανύψωση της θέσης της γυναίκας

«Από την ομιλία του πρωθυπουργού σήμερα, αποδείχθηκε ποιος είναι ο εμπνευστής αυτής της γελοίας επίθεσης που γίνεται στο ΚΚΕ τις τελευταίες ώρες και δεν είναι άλλος από τον ίδιο τον Κυριάκο Μητσοτάκη» επισήμανε ξεκινώντας την ομιλία του ο Νίκος Αμπατιέλος βουλευτής του ΚΚΕ μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής, το απόγευμα της Παρασκευής. «Το να λέει ο Μητσοτάκης ότι το ΚΚΕ είναι αναχρονιστικό κόμμα, για το ΚΚΕ είναι τιμή» σημείωσε και χαρακτήρισε ντροπή για την κυβέρνηση και τ’ άλλα κόμματα «που δεν λένε τίποτα για τη δράση εμπόρων που επιδιώκουν τον εκμαυλισμό φοιτητριών και φοιτητών».

Ο Ν. Αμπατιέλος αναφέρθηκε και στον αντισοβιετισμό και αντικομμουνισμό στον οποίο κατέφυγε ο πρωθυπουργός, για να υπερασπιστεί τη σημερινή βαρβαρότητα και σαπίλα, δείχνοντας ότι «αυτό που τον ενοχλεί είναι η πασίγνωστη προσφορά της πρώτης προσπάθειας οικοδόμησης του σοσιαλισμού και στην ανύψωση συνολικά της θέσης της γυναίκας, με αφορμή και την ημέρα που γίνεται η συζήτηση.

Οχι μόνο ήταν το πρώτο κράτος που έδωσε καθολικό δικαίωμα ψήφου στις γυναίκες το 1917, όταν στην Ελλάδα το αστικό κράτος το αναγνώρισε το 1954, ταυτόχρονα εξασφάλισε στις γυναίκες το καθολικό δικαίωμα στην εργασία με τα αντίστοιχα μέτρα στήριξης, με 9 εκατομμύρια παιδικούς σταθμούς να λειτουργούν στη χώρα!». 

Συνέχισε λέγοντας ακόμα, πως τη δεκαετία του ’50 οι γυναίκες στην ΕΣΣΔ αποτελούσαν το 40% του συνόλου των επιστημόνων, πολύ μακριά από την αντίστοιχη εικόνα στη χώρα μας, ακόμα και στις ΗΠΑ.

Οπότε αυτά τα «περί ανατολικού μπλοκ και γυναικών που λέτε, να τα ψάξετε μετά την παλινόρθωση του καπιταλισμού, του καπιταλιστικού παράδεισου που υπερασπίζεστε, τον παράδεισο του Πούτιν και των υπολοίπων, που είναι αποτέλεσμα των αρνητικών αλλαγών που έγιναν στις πρώην σοσιαλιστικές χώρες», επισήμανε ο βουλευτής του ΚΚΕ. 

Η κυβέρνηση είναι στριμωγμένη από τις φοιτητικές κινητοποιήσεις  

Οσον αφορά το νομοσχέδιο, σημείωσε πως η κυβέρνηση είναι πολύ στριμωγμένη από τις φοιτητικές κινητοποιήσεις και τον μεγαλειώδη αγώνα της εκπαιδευτικής κοινότητας ενάντια στο νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια. 

Οπως πρόσθεσε, απευθυνόμενος προς την κυβέρνηση «σας πονάνε οι μεγαλειώδεις φοιτητικές κινητοποιήσεις» και «Οσο μιλάτε και το υπερασπίζεστε, τόσο δυναμώνουν οι φοιτητικοί αγώνες, με αποφάσεις από 195 συλλόγους, όσο το υπερασπίζεστε, τόσο “πέφτει” στις δικές σας δημοσκοπήσεις το ποσοστό συμφωνίας με το νομοσχέδιο». Σημείωσε πως η κυβερνητική προπαγάνδα δεν έπεισε κανέναν που πέρασε από το πανεπιστήμιο, που ξέρει τους κόπους και τις θυσίες του ίδιου και της οικογένειάς του για να σπουδάσει και να βρει δουλειά με δικαιώματα. 

Ο Ν. Αμπατιέλος απευθυνόμενος προς τα κόμματα ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ που έχουν χτίσει βήμα – βήμα το «Πανεπιστήμιο Α.Ε.» σημείωσε ότι ο αγώνας θα συνεχιστεί για αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν ανώτατη παιδεία», υπογραμμίζοντας μάλιστα, τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του αγώνα των φοιτητών, τις αποφάσεις μέσα από συλλογικές δημοκρατικές διαδικασίες, τον πανελλαδικό συντονισμό της δράσης τους και την κοινή τους πορεία με το εργατικό κίνημα. «Κανένας αγώνας δεν τελειώνει σήμερα» διεμήνυσε, τονίζοντας πως η πρωτιά της Πανσπουδαστικής εδώ και τρία χρόνια στα Πανεπιστήμια, θα επαναληφθεί και στις επερχόμενες φοιτητικές εκλογές, απομονώνοντας τις δυνάμεις της ΔΑΠ και των άλλων παρατάξεων. 

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...