Ν. Αναστασιάδης: Οι νέες προκλήσεις της Τουρκίας θα πρέπει να δημιουργήσουν στους Ευρωπαίους “κρίση εκτίμησης”…

Πηγή: Eurokinissi

Σταθερά προσανατολισμένη η Κυπριακή αστική τάξη στους σύμμαχους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς ΕΕ, ΝΑΤΟ, ΗΠΑ, εκδηλώνει μέσω της κυβέρνησης την “ελπίδα” η ΕΕ να αντιληφθεί το πρόβλημα με την Τουρκία.

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους, στην παρουσίαση βιβλίου του ιδρύματος «Πολύκαρπος Γιωρκάτζης», στο Πολιτιστικό Κέντρο Αρχιεπισκόπου Γ, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Ν. Αναστασιάδης, ερωτηθείς για το θέμα των τουρκικών προκλήσεων που θα θέσει στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, είπε ότι «θα επαναλάβω προς όλους τους εταίρους: οι νέες προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας σε βάρος της Κύπρου , αλλά που επεκτείνονται στην Ελλάδα, δεν χωράει αμφιβολία ότι θα πρέπει να δημιουργήσουν κρίση εκτίμησης από πλευράς Ευρωπαίων που ακόμα θεωρούν ότι με τη θωπεία αναμένουν ότι θα υπάρξει υποχώρηση της τουρκικής προκλητικότητας».

Οι Ευρωατλαντικοί”‘σύμμαχοι” που τόσα χρόνια βάζουν επι της ουσίας πλάτη στην τουρκική εισβολή-κατοχή σε σημαντικό τμήμα της Κύπρου, θα “δούν την αδικία των σημερινών προκλήσεων”… Η Κυπριακή αστική τάξη, δεν έχει αυταπάτες, ξέρει τα περί συνδιαχείρισης και συνεκμετάλλευσης, όμως και αυτή αγωνίζεται για μεγαλύτερα μερίδια αγορών. Στην καπιταλιστική ζούγκλα όμως αυτή η μοιρασιά γίνεται ανάλογα με την οικονομική δύναμη κάθε χώρας. Και αυτό το ξέρει κάθε αστική τάξη. Έτσι στην καπιταλιστική ζούγκλα αυτό το ‘ζύγι’ των μονοπωλίων που συγκρούονται για το κέρδος, δεν αναγνωρίζει σύνορα, κυριαρχικά δικαιώματα, και η ζωή το αποδεικνύει καθημερινά.

Υποκρισία…

Η μόνη επιλογή των λαών, είναι η δική τους πάλη ενάντια στην εξουσία του κεφαλαίου, για την δική τους εξουσία και οικονομία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ag

Δείτε ακόμα...