Ν. Δένδιας: Ευχαριστεί τον Πομπέο για την “υποδειγματική συνεργασία”

Πηγή: Eurokinissi

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρώην υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο πραγματοποίησε νωρίτερα σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας.

Ο κ. Δένδιας ευχαρίστησε τον κ. Πομπέο «για την υποδειγματική συνεργασία που είχαν, καθώς και για την εξαιρετικά σημαντική συνεισφορά του στην προώθηση των σχέσεων Ελλάδας και ΗΠΑ, οι οποίες έχουν φτάσει στο υψηλότερο επίπεδο τους», όπως αναφέρεται σε σχετική ανάρτηση του υπουργείου Εξωτερικών στο twitter.

Η “υποδειγματική συνεργασία” σφραγίστηκε πάνω απ’ όλα με την εκ νέου υπογραφή και επέκταση της ελληνοαμερικανικής συμφωνίας που δίνει “Γη και ύδωρ” στους Αμερικανούς ιμπεριαλιστές. Τα τελευταία χρόνια η χώρα μας έχει μετατραπεί σε μια μεγάλη βάση των ΗΠΑ, με τους Αμερικανούς στρατιωτικούς να βρίσκονται μονίμως επί ελληνικού εδάφους.

Τέτοιου είδους συνεργασίες αυξάνουν τους κινδύνους για τους λαούς τις περιοχής και σε καμία περίπτωση δεν εγγυώνται την ειρήνη και την ασφάλεια.

Μάλιστα, η κυβέρνηση της ΝΔ αλλά και η προηγούμενη του ΣΥΡΙΖΑ είναι διπλά υπεύθυνη γιατί εκτός των κινδύνων που αυξάνονται απ’ την εμπλοκή της χώρα μας στους ΑμερικανοΝΑΤΟϊκούς σχεδιασμούς έχουν δώσει αέρα στα πανιά των τουρκικών διεκδικήσεων στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο.

Δείτε ακόμα...