Ν. Καραθανασόπουλος: Αναποτελεσματικά τα μέτρα της κυβέρνησης, αναπαράγουν τις αιτίες της ακρίβειας

Ο υπουργός Ανάπτυξης Κ. Σκρέκας, κατέθεσε ως τροπολογία στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης για την Επαγγελματική Εκπαίδευση τα νέα μέτρα-ασπιρίνες που είχε εξαγγείλει το προηγούμενο διάστημα ο πρωθυπουργός για την τιμή του βρεφικού γάλακτος και την ακρίβεια σε βασικά είδη.

Απάντηση στην τροπολογία της κυβέρνησης με τα μέτρα για την δήθεν αντιμετώπιση της ακρίβειας έδωσε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Νίκος Καραθανασόπουλος στη συζήτηση στην Ολομέλεια.

«Τι σας κάνει να πιστεύετε ότι με αυτά τα μέτρα θα χτυπήσετε τον πληθωρισμό, όταν έχετε ξαναπάρει τέτοια μέτρα και δεν έχει αντιμετωπιστεί;», είπε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι η αιτία της ακρίβειας έχει 3 παράγοντες: τιμές, μισθός, φόροι.

Σχετικά με αυτούς τους παράγοντες η κυβέρνηση έχει προχωρήσει σε «απελευθέρωση» αγορών, όπως της Ενέργειας, διαμορφώνοντας πολύ ακριβό ενεργειακό μείγμα, ενώ εμπλέκεται και σε πολέμους για τον έλεγχο των εφοδιαστικών αλυσίδων που αυξάνουν τις τιμές.

Όσον αφορά σε μισθούς και συντάξεις δίνονται κάποιες αυξήσεις που δεν καλύπτουν ούτε τον επίσημο πληθωρισμό και τις τεράστιες απώλειες των προηγούμενων χρόνων, ενώ ταυτόχρονα η κυβέρνηση αρνείται τις Συλλογικές Συμβάσεις.

Τέλος, διατηρεί την έμμεση φορολογία, της οποία η κατάργηση στα βασικά είδη θα ήταν τεράστια ανακούφιση για τον λαό, αλλά όπως είπε ο Ν. Καραθανασόπουλος, όλα τα αστικά κόμματα είναι δεσμευμένα σε δημοσιονομική πειθαρχία.

Ως αποτέλεσμα η κυβέρνηση υπηρετεί τις αιτίες της ακρίβειας, με αναποτελεσματικά μέτρα που αναπαράγουν τις ίδιες αιτίες. Λύση, είπε, είναι να πάμε ενάντια στις πολιτικές των επιχειρηματικών ομίλων.

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...