Ν. Καραθανασόπουλος: «Άνθρακες ο θησαυρός» οι εξαγγελίες του πρωθυπουργού

«Άνθρακες ο θησαυρός» χαρακτήρισε τις χθεσινές εξαγγελίες του πρωθυπουργού, ο Νίκος Καραθανασόπουλος, μέλος της ΚΕ και Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΚΚΕ, γιατί όπως σημείωσε, επί της ουσίας αυτά τα επιδόματα δεν αποτελούν ουσιαστική ανακούφιση των λαϊκών στρωμάτων, καθώς είναι ένα πολύ μικρό μέρος των τεράστιων απωλειών που έχει ο λαός συνολικά. 

Μιλώντας σε εκπομπή της ΕΡΤ 1 το πρωί της Κυριακής ο Ν. Καραθανασόπουλος, σημείωσε ότι εμείς λέμε καθαρά ότι ο χειμώνας θα είναι δύσκολος, όχι μόνο στη χώρα μας αλλά και σε πανευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο, όταν προσπαθούν να καλλιεργήσουν στα λαϊκά στρώματα την αντίληψη ότι θα πρέπει να παγώσουν τον χειμώνα, γεγονός που σημαίνει ότι θέλουν να συμπιέσουν τις απαιτήσεις του κόσμου, τον 21ο αιώνα οι λαοί της ΕΕ να μην έχουν θέρμανση, να μην έχουν φως στα σπίτια και στις γειτονιές τους. Αυτή είναι η λογική, υπογράμμισε, του εκφυλισμού του συστήματος το οποίο θυσιάζει στην κυριολεξία τις ανάγκες των λαών για να κερδίσουν οι επιχειρηματικοί όμιλοι.

Τα μέτρα αυτά, πρόσθεσε δεν απαντούν στις αιτίες, αντίθετα οξύνουν ακόμα περισσότερο τις αιτίες της ενεργειακής φτώχειας που είναι η πολιτική «απελευθέρωσης» της ενέργειας και η «πράσινη μετάβαση», που σε αυτή την πολιτική έχουν βάλει το χεράκι τους όλες οι κυβερνήσεις και το ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ.

Καταλήγοντας επεσήμανε ότι οι «επίδοξοι σωτήρες» μας έχουν τελειώσει γιατί μόνο ο λαός μπορεί να σώσει το λαό. Η λογική του «μικρότερου κακού» οδηγεί από το κακό στο χειρότερο. Αδύναμη κυβέρνηση όποια και αν είναι αυτή για να μην μπορεί να εφαρμόσει την αντιλαϊκή πολιτική και ισχυρό το λαϊκό κίνημα, να περάσει ο λαός στην αντεπίθεση με ισχυρό το ΚΚΕ, υπογράμμισε ο Ν. Καραθανασόπουλος.

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...