Ν. Καραθανασόπουλος: Έχουμε ένα κράτος εχθρικό για τις ανάγκες και τη ζωή του λαού και φιλικό για το κέρδος

Έχουμε ένα κράτος εχθρικό για τις ανάγκες και τη ζωή του λαού και φιλικό για το κέρδος, σημείωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος και υποψήφιος βουλευτής Αχαΐας, μιλώντας για το έγκλημα στα Τέμπη το βράδυ της Δευτέρας στο κανάλι «Attica». 

Υπογράμμισε ότι προτεραιότητα αυτού του κράτους είναι η ικανοποίηση των αναγκών του μεγάλου κεφαλαίου και πρόσθεσε ότι δεν μπορεί να μην ξέρει πού είναι δύο τρένα και να κάνει ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς.

Τόνισε ακόμα ότι η πολιτική της «απελευθέρωσης» των μεταφορών της ΕΕ, που εφάρμοσαν όλες οι κυβερνήσεις, οδήγησε στον τεμαχισμό του ΟΣΕ και στην ιδιωτικοποίηση του κερδοφόρους τμήματος, αυτό των δρομολογίων και η ασφάλεια πέρασε σε δεύτερη μοίρα λόγω κόστους. Επικαλέστηκε τη σχετική έκθεση του Ευρωκοινοβουλίου που δείχνει ότι η τηλεδιοίκηση είναι μόλις στο 13% του κεντρικού σιδηροδρομικού δικτύου της ΕΕ λόγω κόστους, με αποτέλεσμα το 2021 να σκοτωθούν σε δυστυχήματα σε τρένα 636 άνθρωποι ενώ έγιναν 97 μετωπικές συγκρούσεις!

Οι μεγάλοι αγώνες που γίνονται πρέπει να οδηγήσουν σε καταδίκη των υπευθύνων, να αποκτήσουν ριζοσπαστικά χαρακτηριστικά και η ψήφος όσων διαδηλώνουν να είναι ενάντια στο πολιτικό σύστημα. 

«Ή θα συνεχίσουμε να ματώνουμε και να θυσιάζουμε τις ανάγκες στον βωμό της κέρδους ή θα βαδίσουμε στον δρόμο της ριζικής ανατροπής», τόνισε χαρακτηριστικά. 

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...