Ν. Καραθανασόπουλος: Ευθύνες ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ για το θεσμικό πλαίσιο των πλειστηριασμών

Στη μεγάλη αλληλεγγύη των λαών Ελλάδας – Τουρκίας – Συρίας που αναδείχθηκε με τους καταστροφικούς σεισμούς αναφέρθηκε ο Νίκος Καραθανασόπουλος, βουλευτής του ΚΚΕ, μιλώντας στην τηλεόραση του «Open» το πρωί της Δευτέρας 13 Φλεβάρη.

Όπως πρόσθεσε, παραμένει η ένταση μεταξύ των αστικών τάξεων Ελλάδας – Τουρκίας και η όποια διπλωματία ανάμεσά τους προσπαθεί να κρύψει τη συμφωνία που οδεύει στη συνδιαχείριση του Αιγαίου, στο πλαίσιο των επιδιώξεων των ΝΑΤΟ, ΗΠΑ και ΕΕ.

Όσον αφορά τους πλειστηριασμούς και την πρόσφατη απόφαση του ΣτΕ υπέρ των funds, σημείωσε τις σοβαρές ευθύνες των κυβερνήσεων ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ που σήμερα εμφανίζονται ως τιμητές, ενώ έχουν διαμορφώσει ένα θεσμικό πλαίσιο για τα «κόκκινα» δάνεια, που τσακίζει τα λαϊκά νοικοκυριά.

Συγκεκριμένα, υπενθύμισε πως η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ήταν αυτή που επέτρεψε στα funds να πάρουν τα «κόκκινα» δάνεια, θεσμοθέτησε τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς και χαρακτήρισε ως «ιδιώνυμο» τον αγώνα ενάντια στους πλειστηριασμούς και στη συνέχεια η κυβέρνηση της ΝΔ ήταν αυτή που έφερε τον νέο Πτωχευτικό Κώδικα. 

Καταλήγοντας τόνισε την ανάγκη να σταματήσουν άμεσα οι πλειστηριασμοί της λαϊκής κατοικίας, αλλά και των περιουσιακών στοιχείων των αυτοαπασχολουμένων. 

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...