Ν. Καραθανασόπουλος για ελληνοτουρκικά: Τμήμα ενός σφοδρότατου ανταγωνισμού ανάμεσα σε ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ με Ρωσία, Κίνα

Τα παιχνίδια των ανταγωνισμών ανάμεσα στην ελληνική και τουρκική αστική τάξη είναι τμήμα ενός σφοδρότατου ανταγωνισμού ανάμεσα σε ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ και Ρωσία, Κίνα, επισήμανε ο Νίκος Καραθανασόπουλος, μέλος της ΚΕ και βουλευτής του ΚΚΕ, μιλώντας στο κανάλι «Open» το πρωί της Παρασκευής 8 Οκτώβρη. 

Σημείωσε ότι η ελληνική κυβέρνηση με την επιλογή της γεωστρατηγικής αναβάθμισης της θέσης της αστικής τάξης, για να συμμετάσχει στο πλιάτσικο των λαών της περιοχής, εμπλέκει τη χώρα όλο και περισσότερο στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, γεγονός που επιβεβαιώθηκε και με την Ελληνογαλλική Συμφωνία που ψηφίστηκε χθες στη Βουλή.  Πρόσθεσε πως οι εξοπλισμοί που περιλαμβάνονται στη Συμφωνία, εξυπηρετούν  τα ιμπεριαλιστικά σχέδια και όχι την άμυνα και την εδαφική ακεραιτότητα της χώρας.

Αναδεικνύοντας την υποκρισία που έχουν τα επιχειρήματα ότι αυτού του είδους οι λυκοσυμμαχίες θα στηρίξουν τα κυριαρχικά δικαιώματα, υπογράμμισε πως το κυρίαρχο για ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ, Γαλλία και τους άλλους «συμμάχους» είναι να παραμείνει η Τουρκία στη ΝΑΤΟική συμμαχία και να αποσπαστεί από τη ρωσική επιρροή. Οι σχεδιασμοί τους είναι η συνδιαχείριση στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο, ενώ είναι δεδομένο πως αυτές οι δυνάμεις δεν αποτελούν παράγοντα σταθεροποίησης στην περιοχή, όπως είπε. 

Ο Ν. Καραθανασόπουλος τόνισε ότι η Ελληνογαλλική Συμφωνία είναι επικίνδυνη, δεν διασφαλίζει τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας, δεν αντιμετωπίζει την τουρκική προκλητικότητα και βάζει σε κίνδυνο τον ελληνικό και τους άλλους λαούς της ευρύτερης περιοχής. Η προστασία των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων σημαίνει απεμπλοκή και αποδέσμευση από τις ιμπεριαλιστικές λυκοσυμμαχίες, σημείωσε.

Δείτε ακόμα...