Ν. Καραθανασόπουλος: Η αντιπαράθεση των αστικών κομμάτων συσκοτίζει το αντιδραστικό θεσμικό πλαίσιο για τις παρακολουθήσεις

Πρέπει να γίνει Εξεταστική Επιτροπή για τις παρακολουθήσεις, να συνεδριάσει η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, καλώντας μάλιστα συγκεκριμένα πρόσωπα, που ζητά με αίτημά του το ΚΚΕ σήμερα προς την Βουλή, σημείωσε ο Νίκος Καραθανασόπουλος, μέλος της ΚΕ και βουλευτής του Κόμματος σχετικά με την υπόθεση των παρακολουθήσεων – υποκλοπών. 

Σε συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό «Real FM» το πρωί της Δευτέρας 22 Αυγούστου, ανέφερε πως το ΚΚΕ θα κάνει ό,τι μπορεί για να αποκαλυφθεί η αλήθεια, δεν έχει όμως αυταπάτες, καθώς για το ΚΚΕ, το κύριο πρόβλημα είναι το αντιδραστικό, σκοτεινό θεσμικό πλαίσιο που έχουν συνδιαμορφώσει τα τελευταία 30 χρόνια όλες οι κυβερνήσεις, στο πλαίσιο και της ευρωπαϊκής πολιτικής, με κρατικούς και παρακρατικούς  μηχανισμούς, σε σύνδεση με ξένα κέντρα και πρεσβείες αλλά και με επιχειρηματικά συμφέροντα. Το συγκεκριμένο πλαίσιο βάζει στο στόχαστρο λαϊκές ελευθερίες και δικαιώματα και αυτό απουσιάζει, σημείωσε, από την ανούσια αντιπαράθεση που βλέπουμε το τελευταίο διάστημα μεταξύ της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και των άλλων αστικών κομμάτων.

Αναφέρθηκε στην υπόθεση των υποκλοπών στην έδρα της ΚΕ του ΚΚΕ στον Περισσό, από το 2016 έως σήμερα, μία υπόθεση για την οποία ποτέ δεν υπήρξαν συγκεκριμένες απαντήσεις παρά μόνο γενικόλογες αναφορές, με τις οποίες επιχειρήθηκε να κουκουλωθεί η υπόθεση με πολλαπλά προσχήματα.

Οσον αφορά την ακρίβεια και τις τιμές ενέργειας, σημείωσε πως οι ανακοινώσεις της κυβέρνησης, δεν είναι τίποτα άλλο παρά μία αναδιανομή που γίνεται ανάμεσα στους λιγότερο και περισσότερο φτωχούς, αφήνοντας στο απυρόβλητο τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων αλλά και τις συνθήκες διαμόρφωσης αυτού του εκρηκτικού μείγματος ενέργειας, που δεν είναι τίποτα άλλο, παρά η πολιτική απελευθέρωσης της αγοράς ενέργειας και η «πράσινη μετάβαση». 

Η κυβέρνηση προσπαθεί να μάθει τον κόσμο να ζει με λίγα και να μην διεκδικεί την κάλυψη των αναγκών του, σημείωσε, προσθέτοντας ότι οι όποιες επιδοτήσεις σε καμία περίπτωση δεν καλύπτουν τις απώλειες του λαϊκού εισοδήματος. Μόνο οι προτάσεις του ΚΚΕ μπορούν να επιφέρουν ανακούφιση στα λαϊκά στρώματα, κατέληξε.  

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...