Ν. Καραθανασόπουλος: Η ΝΔ αξιοποιεί το νομικό πλαίσιο που έχει συνδιαμορφώσει με τα άλλα κόμματα για να συγκαλύψει το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ

«Το ΚΚΕ δεν έχει καμία αυταπάτη, γι’ αυτό άλλωστε και δεν νομιμοποίησε με την παρουσία του την χθεσινή συζήτηση», τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Νίκος Καραθανασόπουλος, παρεμβαίνοντας στην σημερινή συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής σχετικά με την σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής για το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ.

Αναφερόμενος στην χθεσινή ψήφιση της πρότασης της ΝΔ για την σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής από το κυβερνών κόμμα και τους βουλευτές της Πλεύσης Ελευθερίας, υπογράμμισε πως η ΝΔ «θα κάνει ότι περνάει από το χέρι της για να οδηγήσει στη συγκάλυψη του σκανδάλου», οδηγώντας τις υποθέσεις σε παραγραφή.

«Σε αυτή την κατεύθυνση κινείται η απόφαση της Βουλής να συγκροτηθεί Εξεταστική Επιτροπή με τρίμηνη διάρκεια, η οποία εντάσσεται σε αυτή τη διαδικασία της παραγραφής», όπως ανέφερε, προσθέτοντας πως «αυτό το νομικό πλαίσιο το οποίο αξιοποιεί η κυβερνητική πλειοψηφία το έχουν συνδιαμορφώσει ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ. Δηλαδή έχετε συνδιαμορφώσει από κοινού ένα νομοθετικό πλαίσιο που ρίχνει στα μαλακά το πολιτικό προσωπικό της άρχουσας τάξης».

Όπως εξήγησε, αυτό το νομικό πλαίσιο αξιοποιεί σήμερα η ΝΔ με αποσβεστικές ημερομηνίες, με ειδικές διαδικασίες, με την πλειοψηφία να αποφασίζει για το αν θα διωχθεί ή όχι ένας υπουργός, το οποίο «έχει τις υπογραφές σας».

Υπενθύμισε πως το ΚΚΕ είχε ζητήσει την κατάργηση του νόμου περί ευθύνης υπουργών «και οι υπουργοί να αντιμετωπίζονται όπως οι υπόλοιποι πηγαίνοντας απευθείας στον δικαστή χωρίς να διαμεσολαβεί η απόφαση της Βουλής». 

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...