Ν. Καραθανασόπουλος: Κατάργηση έμμεσων και ειδικών φόρων σε ενέργεια, νερό και τηλεπικοινωνίες

Ο Νίκος Καραθανασόπουλος, μέλος της ΚΕ και βουλευτής του ΚΚΕ
Ο Νίκος Καραθανασόπουλος, μέλος της ΚΕ και βουλευτής του ΚΚΕ

Την πρόταση του ΚΚΕ για ανακούφιση των λαϊκών νοικοκυριών από την ακρίβεια με κατάργηση των έμμεσων και ειδικών φόρων στην Ενέργεια, τα καύσιμα, το νερό και τις τηλεπικοινωνίες ανάδειξε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κόμματος Νίκος Καραθανασόπουλος μιλώντας το βράδυ της Δευτέρας στο κανάλι «Kontra». Υπενθύμισε ότι η πρόταση αυτή κατατέθηκε και ως τροπολογία στη Βουλή, η οποία απορρίφθηκε διότι δεν επιτρέπει η ΕΕ να πειραχτούν οι συγκεκριμένες φορολογίες.

Αναφέρθηκε στις πλημμύρες των τελευταίων ημερών και έκανε λόγο για ένα διαρκές έγκλημα με διαχρονικές κυβερνητικές ευθύνες. Σημείωσε ότι δεν προχωρούν τα έργα θωράκισης της χώρας από τα φυσικά φαινόμενα διότι δεν είναι επιλέξιμα από την ΕΕ. Σημείωσε ότι οι πληγέντες πρέπει να απαιτήσουν να ολοκληρωθούν τα αντιπλημμυρικά έργα, να διασφαλιστεί στέγαση σε όσους την χρειάζονται και να καλυφθούν στο 100% οι ζημιές.

Να διερευνηθεί το κρατικό χρήμα που πήγε στα ΜΜΕ την τελευταία δεκαετία, σημείωσε ο Νίκος Καραθανασόπουλος αναφερόμενος στην «λίστα Πέτσα» και την  πρόταση για Εξεταστική του ΣΥΡΙΖΑ. Υπενθύμισε ότι το ΚΚΕ είχε καταθέσει τροπολογία που προέβλεπε την κατάθεση στοιχείων για το πώς ξοδεύτηκαν τα χρήματα του ελληνικού λαού τα τελευταία τουλάχιστον δέκα χρόνια για την προώθηση της κρατικής διαφήμισης. Η τροπολογία αυτή είχε απορριφθεί! 

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...