Ν. Καραθανασόπουλος: Κλιμάκωση της τουρκικής επιθετικότητας, στο πλαίσιο ισχυρών ανταγωνισμών, με την προτροπή ΝΑΤΟ και ΗΠΑ

Τις ευθύνες όλων των κυβερνήσεων για το επικίνδυνο και σκοτεινό θεσμικό πλαίσιο που ισχύει για τις παρακολουθήσεις τηλεφώνων, κατήγγειλε ο Νίκος Καραθανασόπουλος μέλος της ΚΕ και βουλευτής του ΚΚΕ μιλώντας την Τρίτη 9 Αυγούστου, στο ραδιόφωνο του «Real FM».

Σημείωσε πως η επίκληση του όρου της εθνικής ασφάλειας, εκ μέρους της κυβέρνησης, χωράει τα πάντα και χειροτερεύει ακόμα περισσότερο το πλαίσιο σε βάρος των ατομικών και συλλογικών δικαιωμάτων και ελευθεριών. Σημείωσε πως αυτό αποδεικνύεται και από τη σημαντική αύξηση των παρακολουθήσεων κάθε χρόνο, που για φέτος έχουν φθάσει τις 15.000. Υπενθύμισε πως το 2019 πέρασε νόμος με τις ψήφους όλων των αστικών κομμάτων για τη λεγόμενη προστασία των προσωπικών δεδομένων που, στην ουσία, άφηνε ανοιχτές τις πόρτες για να μην προστατεύονται τα ατομικά δικαιώματα, στο πολυδαίδαλο πλαίσιο της ΕΕ.

Κατήγγειλε ακόμα πως ο όρος «ασφάλεια» χωράει τα πάντα, από τη λήψη αντιτρομοκρατικών μέτρων, την πάταξη του ριζοσπαστισμού και μάλιστα σε συνθήκες πολέμου έως και τη δράση μυστικών υπηρεσιών. Υπενθύμισε πως μόλις τον Μάιο, στην Ισπανία αποκαλύφθηκε ότι με παράνομα λογισμικά, όπως το Πήγασος, παρακολουθούνταν πολιτικοί και ακαδημαϊκοί της Καταλονίας.

Υπενθύμισε πως το ΚΚΕ από το 2016 ακόμα είχε καταγγείλει τις συνακροάσεις στο τηλεφωνικό του κέντρο από συνολικά 13 χώρες, και ακόμα συγκεκριμένες απαντήσεις δεν έχουν δοθεί. 

Στην Εξεταστική Επιτροπή που πρόκειται να συσταθεί, το ΚΚΕ χωρίς αυταπάτες θα επιχειρήσει να αναδείξει τα προβλήματα που προκύπτουν από το θεσμικό πλαίσιο για τις παρακολουθήσεις, καλώντας τον λαό με τη δράση του να αποτρέψει αυτή την κατάσταση,

Ερωτηθείς για τις τελευταίες εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά, με την αναμενόμενη έξοδο σήμερα του τουρκικού γεωτρύπανου στο Αιγαίο και τις δηλώσεις Ακάρ, ο Ν. Καραθανασόπουλος σημείωσε πως πρόκειται για μία κλιμάκωση της επιθετικότητας της Τουρκίας, που γίνεται στο πλαίσιο ισχυρών ανταγωνισμών με την προτροπή του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ, που δεν αναγνωρίζουν σύνορα στο Αιγαίο και την Ελλάδα να έχει αναλάβει το ρόλο του σημαιοφόρου των νατοικών σχεδιασμών. 

Η λύση δεν είναι το βάθεμα της εμπλοκής σε αυτούς τους σχεδιασμούς αλλά η αποδέσμευση της χώρας από τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς, κατέληξε ο βουλευτής του ΚΚΕ.

Δείτε ακόμα...