Ν. Καραθανασόπουλος: Κροκοδείλια τα δάκρυα της σημερινής και των προηγούμενων κυβερνήσεων

Οι συγγνώμες και τα δάκρυα της κυβέρνησης για τα Τέμπη είναι κροκοδείλια, γιατί είχαν προειδοποιηθεί αλλά δεν πήραν κανένα μέτρο για να αποτρέψουν το προδιαγεγραμμένο έγκλημα, τόνισε ο Νίκος Καραθανασόπουλος, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, βουλευτής Αχαΐας και εκ νέου υποψήφιος, μιλώντας στον «Real FM».

Ταυτόχρονα ξεκαθάρισε ότι η ευθύνη όλων των κυβερνήσεων και της ΕΕ είναι διαχρονική, γιατί η απαξίωση του σιδηρόδρομου έχει ξεκινήσει εδώ και πολλά χρόνια στη βάση της λογικής του κόστους – οφέλους και οδήγησε στην υποβάθμιση του σιδηροδρομικού δικτύου.

Όπως εξήγησε, πρόκειται για θέμα προτεραιοτήτων των κυβερνήσεων. Δηλαδή προκρίνονται και υλοποιούνται άμεσα οι υποδομές που εξυπηρετούν τα σχέδια των επενδυτών, της ΕΕ, του ΝΑΤΟ, ενώ τα έργα υποδομής που αφορούν στη βελτίωση και την προστασία της ζωής του λαού πάνε στις ελληνικές καλένδες. Μάλιστα, τόνισε ότι η πολιτική αυτή ισχύει σε όλη την ΕΕ, στην οποία καταγράφεται πληθώρα ατυχημάτων.

Επίσης, κατήγγειλε την πολιτική όλων των κυβερνήσεων που προκάλεσε ελλείψεις προσωπικού, υποδομών και μέτρων ασφαλείας που περιορίζουν την πιθανότητα ανθρώπινου λάθους στον σιδηρόδρομο.

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...