Ν. Καραθανασόπουλος: Μόνο ο λαός μπορεί να σώσει το λαό και για αυτό απαιτείται ισχυρό ΚΚΕ

Δεν υπάρχει κανένας «σωτήρας» μόνο ο λαός με την πάλη του μπορεί να σώσει το λαό και για αυτό απαιτείται ισχυρό ΚΚΕ τόνισε ο βουλευτής του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος μιλώντας το μεσημέρι της Παρασκευής στο ραδιόφωνο «Real FM». Πρόσθεσε ότι ο λαός με την παρέμβασή του μπορεί να ακυρώσει τα αντιλαϊκά σενάρια ενόψει των εκλογών.

Σε ερώτηση αν το ΚΚΕ θα δώσει ψήφος ανοχής σε κάποια κυβέρνηση ο Νίκος Καραθασόπουλος απάντησε ότι δεν μπορεί να υπάρξει μια τέτοια λογική διότι το πρόγραμμα της επόμενης κυβέρνησης ανεξάρτητα από τα κόμματα που θα την απαρτίζουν είναι προδιαγεγραμμένο από τις δεσμεύσεις που υπάρχουν σε ΕΕ, ΝΑΤΟ και ΗΠΑ. Πρόσθεσε ότι όλοι οι μνημονιακοί νόμοι είναι σε ισχύ και πως υπάρχει το υπερμνημόνιο του Ταμείο Ανάκαμψης. 

Υπογράμμισε ότι κοινές συνισταμένες υπάρχουν μεταξύ ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ και όχι του ΚΚΕ με τον ΣΥΡΙΖΑ και επικαλέστηκε το θέμα των φαρμάκων λέγοντας πως ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ που υποστηρίζουν ότι υπάρχουν ελλείψεις διότι είναι χαμηλές οι τιμές και έτσι προδιαγράφουν το έδαφος για να αυξηθούν οι τιμές των φαρμάκων που τα θεωρούν εμπόρευμα. Αντίθετα το ΚΚΕ θεωρεί ότι το φάρμακο δεν είναι εμπόρευμα και πρέπει να παρέχεται δωρεάν στο λαό. 

Όσοι αγανακτούν με την κατάσταση που ζουν πρέπει να συμπορευτούν με το ΚΚΕ, τόνισε ο Νίκος Καραθανασόπουλος σημειώνοντας ότι η δυσοσμία που υπάρχει προέρχεται από τον πυρήνα και την καρδιά ενός συστήματος που έχει εξαντλήσει τα όρια του και γίνεται επικίνδυνο διότι οι ανταγωνισμοί οδηγούν σε πόλεμο, διευρύνονται οι κοινωνικές αντιθέσεις και η διαφθορά και η διαπλοκή στην ΕΕ λέγεται λόμπι. Όπως είπε οι πολιτικές που ακολουθούνται είναι αυτές του καρότου και του μαστιγίου με τα ψευτοεπιδόματα από τη μια μέρα και την καταστολή και τις παρακολουθήσεις από την άλλη.

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...