Ν. Καραθανασόπουλος: Να αποσύρει η κυβέρνηση την κατάπτυστη τροπολογία για την ΛΑΡΚΟ

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Νίκος Καραθανασόπουλος
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Νίκος Καραθανασόπουλος

Την απόσυρση του κατάπτυστου άρθρου που συμπεριλαμβάνεται σε τροπολογία που κατατέθηκε στο νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών, που δίνει το δικαίωμα στον ειδικό εκκαθαριστή της ΛΑΡΚΟ να προχωρήσει στην απόλυση όλων των εργαζομένων, ζήτησε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Νίκος Καραθανασόπουλος.

Σημείωσε ότι πρόκειται για απροκάλυπτη μεθόδευση της κυβέρνησης με σκοπό να παρακάμψει τον αγώνα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ αλλά και την απόφαση του δικαστηρίου στο οποίο έχουν προσφύγει οι εργαζόμενοι ενάντια στις ομαδικές απολύσεις.

Ο Ν. Καραθανασόπουλος κατήγγειλε ότι πρόκειται για έγκλημα σε βάρος των εργαζόμενων και των παραγωγικών δυνατοτήτων με την κυβέρνηση να προσπαθεί να απαλλαγεί από τα δικαιώματα των εργαζομένων, να την παραδώσει «καθαρή» σε επίδοξο επενδυτή, στην πορεία ιδιωτικοποίησής της, στην οποία έβαλα το χέρι τους όλες οι κυβερνήσεις.

Και ξεκαθάρισε ότι αν η κυβέρνηση δεν αποσύρει την τροπολογία, το ΚΚΕ θα ζητήσει ονομαστική ψηφοφορία για το άρθρο.

Ξεκαθάρισε επίσης ότι οι αγώνες που κάνουν οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ και η ταξική αλληλεγγύη μπορεί να ακυρώσει τους αντεργατικούς σχεδιασμούς, γι’ αυτό θα διαδηλώσουν στις 2 μ.μ. έξω από την Βουλή, ζητώντας την απόσυρση της τροπολογίας.

Δείτε ακόμα...