Ν. Καραθανασόπουλος: Να ληφθεί άμεσα ένα συνολικό πακέτο μέτρων προστασίας της υγείας και της ζωής των εργαζομένων

Καραθανασόπουλος Βουλή

Να ληφθεί άμεσα ένα συνολικό πακέτο μέτρων προστασίας της υγείας και της ζωής των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων για την αντιμετώπιση του καύσωνα, όπου την κύρια και πρώτη ευθύνη για την λήψη και την εφαρμογή τους θα έχει το κράτος, τόνισε ο Νίκος Καραθανασόπουλος, μέλος της ΚΕ και Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΚΚΕ, μιλώντας το πρωί της Παρασκευής σε εκπομπή του Mega.

Ο Ν. Καραθανασόπουλος παρέθεσε το πλαίσιο μέτρων προστασίας που έχει επεξεργαστεί το ΚΚΕ, σημειώνοντας ότι οι καταστάσεις απαιτούν με ευθύνη του κράτους την λήψη συνολικών μέτρων προστασίας της υγείας και της ζωής των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς, στα ΜΜΜ και αλλού, καθώς και σε άτομα της τρίτης ηλικίας κλπ. Αυτό που βλέπουμε, υπογράμμισε ο Ν. Καραθανασόπουλος, είναι ότι η κυβέρνηση μεταφέρει και στη συγκεκριμένη περίπτωση την ευθύνη στις πλάτες των εργαζομένων, χωρίς να παίρνει μέτρα προστασίας.

Ενώ αναφερόμενος στην πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για να αργία την Δευτέρα 2 Αυγούστου, λόγω συνθηκών καύσωνα, ανάφερε ότι μόνο με μια αργία δεν αντιμετωπίζονται τα προβλήματα, αλλά απαιτείται ένα συνολικό πακέτο μέτρων προστασίας, γενικότερα για τις μέρες με υψηλές θερμοκρασίες.

Παράλληλα ο Ν. Καραθανασόπουλος, σημείωσε ότι συνεχίζεται η βολική αντιπαράθεση ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ και η τακτική του να «πετούν την μπάλα στην εξέδρα» κάθε φορά με διάφορες αφορμές  για να κρύψουν την συμφωνία τους σε βασικά ζητήματα στις στρατηγικές επιλογές τις οποίες κάνει η κυβέρνηση και η ΕΕ. Όπως, πρόσθεσε, το «Ταμείο Ανάκαμψης» όπου επί της ουσίας, υπογράμμισε ο Ν. Καραθανασόπουλος, διαμορφώνει το νέο πανευρωπαϊκό μνημόνιο σε βάρος των εργαζόμενων και των λαών όλης της Ευρώπης και ταυτόχρονα χρηματοδοτεί τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους για τους επενδυτικούς σχεδιασμούς και τη θωράκιση της κερδοφορίας τους διαμορφώνοντας συνθήκες μια ανάπτυξης αβέβαιης αλλά και πάνω απ’ όλα άδικης σε βάρος των αναγκών των εργαζόμενων και των λαϊκών στρωμάτων.

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...