Ν. Καραθανασόπουλος: Να μην παραχωρηθεί στους ιδιώτες το 409 στρατιωτικό νοσοκομείο

Να μην παραχωρηθεί το πρώην 409 Στρατιωτικό Νοσοκομείο Πάτρας σε ιδιώτες επενδυτές αλλά ν’ αξιοποιηθεί για την κάλυψη των αναγκών των ενόπλων δυνάμεων και των κατοίκων της Πάτρας, ζήτησε ο Νίκος Καραθανασόπουλος βουλευτής του ΚΚΕ μιλώντας στην Επίκαιρη Ερώτηση που συζητήθηκε σήμερα στη Βουλή. Ξεκίνησε την ομιλία του με αναφορά στην πολεμική αεροπορία και στο Φάντομ με τους δύο χειριστές που έπεσε σε θαλάσσια περιοχή κοντά στην Ανδραβίδα. 

Ο κομμουνιστής βουλευτής κατήγγειλε πως η κυβέρνηση, στο πλαίσιο της υποβάθμισης της δημόσιας υγείας προς όφελος των ιδιωτών, παραχωρεί τον χώρο, σε ιδιώτες – επενδυτές που δραστηριοποιούνται μάλιστα στο χώρο της Υγείας.  Το ακίνητο, το οποίο είναι ιδιοκτησία του Ταμείου Εθνικής Άμυνας και βρίσκεται στον οικισμό του Προφήτη Ηλία στην Πάτρα, μέχρι τον Απρίλιο του 2017 και για διάστημα άνω των 30 χρόνων, στέγαζε κλινικές του Γενικού Κρατικού Νοσοκομείου Πατρών “Άγιος Ανδρέας” (Οφθαλμολογική, Ουρολογική και ΩΡΛ Κλινικές, Μαιευτική – Γυναικολογική και η Εντατική Νεογνών), εξυπηρετώντας εκατοντάδες ασθενείς από την πόλη της Πάτρας και την ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Ελλάδας.

Επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ το 2017 ήταν που σταμάτησε τη λειτουργία του 409 με την υπογραφή του τότε υπουργού Εθνικής Άμυνας, Πάνου Καμμένου.

Την πολιτική της προσέλκυσης των επενδύσεων, που βγάζει τα πάντα στο σφυρί, στο όνομα της καπιταλιστικής ανάπτυξης, υπεραμύνθηκε στην απάντησή του ο Νίκος Χαρδαλιάς υφυπουργός εθνικής άμυνας. Επικαλούμενος τις αναφορές της αντίστοιχης Υγειονομικής Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας αλλά και του Γενικού Επιτελείου Στρατού ότι δεν είναι απαραίτητη η λειτουργία του νοσοκομείου ως μονάδα Υγείας, ο Ν. Χαρδαλιάς, επισήμανε ότι η εκμετάλλευσή του, στο πλαίσιο της αξιοποίησης της ακίνητης περιουσίας του στρατού, θα επιφέρει έσοδα στις ένοπλες δυνάμεις. 

Αυτά τα έσοδα, όμως δεν θα πάνε για την κάλυψη των αναγκών Υγείας του προσωπικού, αλλά θα πάνε για αλλότριους σκοπούς, όπως τις δραστηριότητες των ενόπλων δυνάμεων στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, υπογράμμισε στη δευτερολογία του ο Ν. Καραθανασόπουλος, καλώντας την κυβέρνηση να επανεξετάσει την υπόθεση και να συζητήσει με τα σωματεία εργαζομένων, του προσωπικού των ενόπλων δυνάμεων, των υγειονομικών, των φαρμακοποιών και του Δήμου Πατρέων για την αξιοποίηση του χώρου, προς όφελος των λαϊκών αναγκών. 

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...