Ν. Καραθανασόπουλος: ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ επιχειρούν να συγκαλύψουν τη συμφωνία τους στις στρατηγικές επιλογές

Η κίνηση του ΣΥΡΙΖΑ να απέχει από τις ψηφοφορίες στη Βουλή είναι μία προσπάθεια πόλωσης του πολιτικού σκηνικού με στόχο τη δημιουργία ψευδεπίγραφων διαχωριστικών γραμμών για να εγκλωβιστεί η λαϊκή δυσαρέσκεια και επιχειρεί να συγκαλύψει τη συμφωνία των δύο κομμάτων σε στρατηγικές επιλογές, τόνισε ο Νίκος Καραθανασόπουλος, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής, σε συνέντευξή του το βράδυ της Παρακσευής 3 Φλεβάρη στον τηλεοπτικό σταθμό «Kontra».

Ο Ν. Καραθανασόπουλος αναφέρθηκε χαρακτηριστικά στη συμφωνία κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης στην στρατηγική της ΕΕ και στο Ταμείο Ανάκαμψης, που είναι το πανευρωπαϊκό «μνημόνιο» κατά των λαών, αλλά και στην σύμπνοιά τους αναφορικά με το ΝΑΤΟ και τη στρατηγική συμφωνία με τις ΗΠΑ. Υπενθύμισε επιπλέον ότι ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ ψήφισαν απο κοινού την ιδιωτικοποιηση των Ναυπηγείων Ελευσίνας, τονίζοντας παράλληλα πως οι επιμέρους διαφοροποιήσεις, δεν αναιρούν την ουσία της πολιτικής τους συμφωνίας.

Σε ερώτηση σχετικά με την κυβερνητική τροπολογία για την απαγόρευση συμμετοχής στις εκλογές «εγκληματικών οργανώσεων», ο Ν. Καραθανασόπουλος σημείωσε ότι το ΚΚΕ είναι αντίθετο καθώς περιέχει επικίνδυνες γενικεύσεις που αναπαράγουν την θεωρία «των δύο άκρων» της ΕΕ, με βάση την οποία σε μία σειρά χωρών της ΕΕ, τα Κομμουνιστικά Κόμματα και οι Κομμουνιστικές Νεολαίες είναι παράνομα.

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...