Ν. Καραθανασόπουλος: Ο λαϊκός παράγοντας μπορεί να γίνει καταλύτης των εξελίξεων

Ο λαϊκός παράγοντας είναι αυτός που «έχει τρομοκρατήσει, έχει βάλει δύσκολα στην κυβέρνηση», τόνισε ο Νίκος Καραθανασόπουλος, μέλος της ΚΕ και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, επισημαίνοντας πως το ΚΚΕ επέμενε ότι «ο λαϊκός παράγοντας μπορεί να γίνει ο καταλύτης των εξελίξεων».

Μιλώντας σε εκπομπή της Ertnews, το βράδυ της Πέμπτης υπογράμμισε πως το ΚΚΕ ούτε αποθεώνει, αλλά ούτε και απαξιώνει το πόρισμα του Εθνικού Οργανισμού Διερεύνησης Αεροπορικών και Σιδηροδρομικών Ατυχημάτων και Ασφάλειας Μεταφορών για το έγκλημα στα Τέμπη. «Με νηφαλιότητα το προσεγγίζουμε, το μελετάμε. Ήδη αξιοποιήσαμε πλευρές αυτού του πορίσματος, πλευρές οι οποίες επιβεβαιώνουνε το αντίστοιχο πόρισμα του ΚΚΕ που κατέθεσε στην Εξεταστική Επιτροπή, όπου εκεί υπάρχουν συγκεκριμένες πολιτικές αλλά και ποινικές ευθύνες πολιτικών προσώπων, υπουργών και πρώην υπουργών», είπε. 

Αναφερόμενος στα προβλήματα στον σιδηρόδρομο από το 2010, που καταγράφει το πόρισμα, υπενθύμισε πως κάποιοι χλεύασαν το ΚΚΕ όταν ζήτησε «να εξεταστεί μακροχρόνια αυτή η περίοδος για να δούμε τα προβλήματα, γιατί ακριβώς μιλήσαμε για διαχρονικό προδιαγεγραμμένο έγκλημα από την πρώτη στιγμή». Εξήγησε ότι δεν υπήρχε σύστημα ασφαλείας. Δεν συντηρούνταν το δίκτυο λόγω υποχρηματοδότησης, είχαμε ένα προσωπικό το οποίο ήταν ελλιπέστατο, το οποίο δούλευε κάτω από συνθήκες εργασιακής ζούγκλας μέχρι και 29 μέρες το μήνα συνεχόμενα και με ελλιπή εκπαίδευση. «Όλη αυτή η κατάσταση διαμορφώνει ένα εκρηκτικό μείγμα που κάποια στιγμή θα σκάσει, θα γίνει το λάθος όπως το ονομάζουν, που δεν ήταν λάθος, ήταν ένα αποτέλεσμα για το οποίο είχε προειδοποιηθεί η κυβέρνηση», σημείωσε.

Το κυρίαρχο σύνθημα και στα Τέμπη είναι «ή τα κέρδη τους ή οι ζωές μας», τόνισε ο Ν. Καραθανασόπουλος, επειδή όπως είπε, «δεν είχαν ολοκληρωθεί η σύμβαση 7-17, δεν είχαν ολοκληρωθεί τρεις ακόμη συμβάσεις από το 2006 και ούτε τώρα. Γιατί υπήρχαν ανταγωνιστικά συμφέροντα ανάμεσα σε επιχειρηματικούς ομίλους». Έγινε, πρόσθεσε, «κατάτμηση συμβάσεων για να ”φάνε´ όλοι, να έχουν κέρδη όλοι. Και σε αυτό το βωμό του κέρδους δεν λειτουργούσε κανένα σύστημα. Σε αυτό το βωμό του κέρδους θυσιάστηκαν 57 άνθρωποι».

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...