Ν. Καραθανασόπουλος στη «Ναυτεμπορική TV»: Θέλουν ο λαός να μάθει να ζει με λίγα, να μην έχει απαιτήσεις

Πηγή: EUROKINISSI

Από την τσέπη του λαού είναι τα επιδόματα τόνισε ο Νίκος Καραθανασόπουλος κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ μιλώντας το πρωί της Παρασκευής στη «Ναυτεμπορική TV» και σημείωσε ότι μέσω αυτής της πολιτικής θέλουν ο λαός να μάθει να ζει με λίγα, να μην έχει απαιτήσεις, να έχει χαμηλά τον πήχη.

Για την Εξεταστική Επιτροπή για τις παρακολουθήσεις, υπογράμμισε ότι οδηγείται σε συγκάλυψη το όλο θέμα και επεσήμανε ότι υπήρξε άρνηση από την κυβέρνηση να εξετασθούν όλοι οι μάρτυρες που προτάθηκαν για τις συνακροάσεις-υποκλοπές στην έδρα της ΚΕ του ΚΚΕ προσθέτοντας ότι υπήρξε σιωπηρή ανοχή του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ στην Εξεταστική Επιτροπή προκειμένου να συγκαλυφθούν οι ευθύνες των κυβερνήσεων του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ για μια υπόθεση που είναι από το 2016.

Για τα σενάρια κυβερνήσεων συνεργασίας ανέφερε ότι υπάρχει έδαφος για συνεργασία μεταξύ ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ διότι έχουν κοινή στρατηγική που είναι η πολιτική της ΕΕ, η συμμετοχή στο ΝΑΤΟ και η στρατηγική συμφωνία Ελλάδας – ΗΠΑ. Τόνισε ότι το ΚΚΕ δεν έχει καμία σχέση με αυτά και κάλεσε το λαό να συμπαραταχθεί μαζί του απέναντι στην όποια κυβέρνηση σχηματισθεί, η οποία θα έχει μια προδιαγεγραμμένη αντιλαϊκή πολιτική.

Για τα ελληνοτουρκικά ανέφερε ότι το ΚΚΕ ανησυχεί και πως η Τουρκία δείχνει όλο και πιο έντονη επιθετικότητα, ενώ ΝΑΤΟ, ΗΠΑ και ΕΕ θέλουν Ελλάδα και Τουρκία να τα βρουν και να οδηγηθούν σε συνδιαχείριση σε βάρος των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας μας.

Αναφέρθηκε, επίσης, στο ενδεχόμενο γενίκευσης της σύγκρουσης μεταξύ ΝΑΤΟ και Ρωσίας και επεσήμανε την εμπλοκή της Ελλάδας με την ανάπτυξη των αμερικανικών βάσεων την αποστολή όπλων, που θέτει σε κίνδυνο την αμυντική ικανότητα της χώρας, και με τις κυρώσεις στη Ρωσία που είναι μπούμερανγκ για το λαό.

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...