Ν. Καραθανασόπουλος: Τα ημίμετρα της κυβέρνησης δεν μπορούν να αντισταθμίσουν τις απώλειες του λαϊκού εισοδήματος

Το κύμα της ακρίβειας έχει έρθει σαν «κερασάκι στην τούρτα» των μειώσεων μισθών και των φορολογικών επιδρομών που έχουν υποστεί τα εργατικά – λαϊκά στρώματα όλο το προηγούμενο διάστημα, τόνισε ο βουλευτής του ΚΚΕ, Νίκος Καραθανασόπουλος, μιλώντας το πρωί του Σαββάτο στον ραδιοφωνικό σταθμό «Real FM».

Όπως σημείωσε, η ακρίβεια ήρθε να τσακίσει τις όποιες αντοχές είχαν τα λαϊκά στρώματα να επιβιώσουν από την αντιλαϊκή πολιτική, ενώ τα ημίμετρα της κυβέρνησης της ΝΔ δεν μπορούν να αντισταθμίσουν τις απώλειες. Επισήμανε ότι το ΚΚΕ προτείνει άμεσα μέτρα ανακούφισης του λαού, όπως η κατάργηση των έμμεσων φόρων και του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα καύσιμα. Η σημερινή, αλλά και οι προηγούμενες κυβερνήσεις, τόνισε, δεν μπορούν να επικαλούνται ότι η κατάργηση του ΦΠΑ θα επηρεάσει αρνητικά τα δημοσιονομικά της χώρα όταν παίρνουν διαρκών μέτρα για τη μείωση των φόρων των μεγάλων επιχειρήσεων.

Σχετικά με τη συζήτηση για τον κατώτατο μισθό, υπογράμμισε ότι πρέπει να καταργηθεί ο νόμος Βρούτση – Αχτσιόγλου και να επανέλθουν οι συλλογικές διαπραγματεύσεις που θα καθορίσουν τον κατώτατο μισθό, όπως και να επανέλθουν οι κλαδικές συμβάσεις όπως ήταν πριν το 2012

Για τα βάρη των μικρών αυτοαπασχολουμένων, είπε πώς είναι η φορολογία, το ασφαλιστικό, η αύξηση κόστους πρώτων υλών και ενέργειας και ο ανταγωνισμός από τους μεγάλους ομίλους, γι’ αυτό οι μικροί επαγγελματίες, μαζί με τους εργαζόμενους, έχουν κοινό εχθρό, τον καπιταλιστικό ανταγωνισμό.

Όσον αφορά στα σενάρια εκλογών που ακούγονται τόνισε ότι τον λαό τον ενδιαφέρει περισσότερο να επιβιώσει παρά το αν θα πάμε σε εκλογές.

Τέλος, χαρακτήρισε πολύ επικίνδυνη την κατάσταση στην Ουκρανία και την περικύκλωση της Ρωσίας από τις δυνάμεις του ΝΑΤΟ, επιχείρηση στην οποία συμμετέχει η Ελλάδα, με τη στάθμευση και διέλευση ΝΑΤΟικών στρατευμάτων από την Αλεξανδρούπολη, αλλά και τις υπόλοιπες ευρωΝΑΤΟικές βάσεις που λειτουργούν ως ορμητήρια.

Ο Ν. Καραθανασόπουλος τόνισε ότι η όποια ανάφλεξη στην Ουκρανία θα έχει αλυσιδωτές αντιδράσεις σε θέματα ενέργειας και ανταγωνισμών, ενώ επισήμανε την ανάγκη να μην υπάρξει καμία εμπλοκή της χώρας σε αυτούς τους επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, να αποσυρθούν τα ΝΑΤΟικα στρατεύματα από την ανατολική Ευρώπη.

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...