Ν. Κορέα: Ξανακλείνουν 500 σχολεία λόγω αύξησης κρουσμάτων

Πάνω από 500 σχολεία έκλεισαν ξανά την Παρασκευή, λίγο καιρό αφού είχαν ανοίξει, καθώς παρουσιάστηκε ανάκαμψη του κορονοϊού στην πρωτεύουσα της Νότιας Κορέας και στις γύρω περιοχές.

Τα πάρκα, οι γκαλερί τέχνης, τα μουσεία και τα θέατρα που λειτουργούν από την κυβέρνηση στη μητροπολιτική περιοχή της Σεούλ, όπου φιλοξενείται περίπου ο μισός πληθυσμός της χώρας, περίπου 52 εκατομμύρια, έχουν επίσης κλείσει για το κοινό για τις επόμενες δύο εβδομάδες.

Την ακύρωση όλων των εκδηλώσεων ζήτησε ο υπουργός Υγείας, με τις αρχές να συστήνουν το κλείσιμο των ιδιωτικών ακαδημιών και των ίντερνετ καφέ μέχρι τις 14 Ιουνίου.

Κάποια από τα σχολεία που έκλεισαν την Παρασκευή είχαν σχεδόν μόλις ανοίξει. Οι μαθητές τους θα συνεχίσουν με εξ αποστάσεως μαθήματα, δήλωσε ο υφυπουργός Παιδείας. Τα γυμνάσια στη Σεούλ μπορούν να δεχτούν μόνο τα 2/3 των μαθητών μέχρι τις 14 Ιουνίου, ενώ τα νηπιαγωγεία, τα δημοτικά, τα σχολεία μέσης εκπαίδευσης και τα σχολεία ειδικής αγωγής μπορούν να δεχθούν μόνο το 1/3 των μαθητών τους, πρόσθεσε ο ίδιος.

Από την Πέμπτη, συνολικά 838 σχολεία, σε όλη τη χώρα, ανέβαλλαν το άνοιγμα τους και συνέχισαν με διαδικτυακά μαθήματα.

Μέχρι την Παρασκευή είχαν διαγνωστεί 11,402 επίσημα κρούσματα του κορονοϊού, με 269 θανάτους.

Με πληροφορίες από: CNN

Δείτε ακόμα...