Ν. Παναγιωτόπουλος: Ενδεχόμενο κατάργησης των εορταστικών αδειών του Πάσχα

Παναγιωτόπουλος
Πηγή: Eurokinissi

Υπό μελέτη είναι η κατάργηση των εορταστικών αδειών του Πάσχα, σημείωσε μεταξύ άλλων ο υπουργός Εθνικής Άμυνας. Το παραπάνω δήλωσε σε συνέντευξή του στον Ant1.

Πρόσθεσε ότι υπάρχει και το ενδεχόμενο μειωμένου αριθμού στρατευσίμων στις επόμενες ΕΣΣΟ. Τα παραπάνω θα παρθούν ως πρόσθετα μέτρα για την προστασία των στρατευσίμων από τον κορονοϊό.

“Οι στρατιώτες που παρουσιάστηκαν στην τελευταία ΕΣΣΟ δεν θα πάρουν άδεια διότι πρέπει να μείνουν στα στρατόπεδα, προκειμένου να μην κινδυνέψουμε να μεταφέρουμε τον ιό, ενδεχομένως επιστρέφοντας στα στρατόπεδα, ύστερα από την άδεια ορκωμοσίας”, όπως υπογράμμισε ο κ. Παναγιωτόπουλος.

Για το ζήτημα αν οι επόμενες σειρές θα κληθούν όπως προβλέπεται, δήλωσε πως θα ακολουθήσουν «κανονικά ανάλογα με την εξέλιξη της όλης υπόθεσης”. Όπως πρόσθεσε, “πρέπει ενδεχομένως να πάμε σε μειωμένο αριθμό σε επόμενες ΕΣΣΟ. Μελετάμε όλα τα πιθανά μέτρα. Δεν το κάνουμε για να τιμωρήσουμε κάποιον, αλλά για να προστατέψουμε όλους. Επομένως αυτή τη στιγμή πραγματικά είναι υπό μελέτη και η κατάργηση χορήγησης των εορταστικών αδειών του Πάσχα. Το μελετάμε όμως και θα αποφασιστεί εντός των επόμενων ημερών. Πρέπει να σταθμίσουμε κάποια πράγματα. Τα σταθμίζουμε με κάθε αίσθηση ευθύνης και διάθεσης να προστατευτούν οι Ένοπλες Δυνάμεις”.

Όπως βέβαια καταγγέλλουν στρατιώτες και στελέχη, το υπουργείο δεν έχει πάρει τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία από τον κορονοϊό.

Για την απαγόρευση της κυκλοφορίας και ενδεχόμενη εμπλοκή των Ενόπλων Δυνάμεων, διευκρίνισε ότι “αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κάτι τέτοιο και εύχομαι να μην προκύψει ανάγκη, διότι ξέρετε οι Ένοπλες Δυνάμεις πρέπει να είναι εκεί έξω να φυλάττουν τα σύνορα της Πατρίδας.”

Καταλήγοντας, επανέλαβε τα περί ατομικής ευθύνης και αυτοπειθαρχίας προτρέποντας μεταξύ άλλων “να κάνουμε υπομονή για την αυτοπροστασία μας”.

Δείτε ακόμα...