Ν. Παπαναστάσης: Επικίνδυνη συζήτηση ανοίγει η κυβέρνηση για τη Συνθήκη της Λωζάνης, στο φόντο της συνδιαχείρισης του Αιγαίου

Επικίνδυνη εξέλιξη, που ανοίγει τη συζήτηση για αναθεώρηση της Συνθήκης της Λωζάνης, η οποία δεν είναι  ξεκομμένη από τις συνολικότερες εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή, όπου ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ δημιουργούν κλίμα συνδιαχείρισης του Αιγαίου, χαρακτήρισε τις χθεσινές δηλώσεις του κ. Συρίγου περί «παρωχημένων διατάξεων της Συνθήκης της Λωζάνης» ο Νίκος Παπαναστάσης βουλευτής του ΚΚΕ μιλώντας στην τηλεόραση της ΕΡΤ 1 το πρωί της Τετάρτης 3 Γενάρη.

Υπενθυμίζεται πως ο πρώην υπουργός της κυβέρνησης Αγγελος Συρίγος, ανέφερε πως «το 97% της Συνθήκης της Λωζάνης είναι παρωχημένο και νεκρό», και το «3% που στην ουσία είναι ζωντανό είναι αυτό που αφορά τα σύνορα». Σε μια προσπάθεια να διασκεδάσει τις εντυπώσεις, σήμερα, ανέφερε πως δεν ζήτησε αναθεώρηση της Συνθήκης.

Ο Ν. Παπαναστάσης από την πλευρά του, σχολίασε πως θέτοντας με αυτό τον τρόπο το θέμα, η κυβέρνηση της ΝΔ, ανοίγει μία δημόσια συζήτηση και με δεδομένες τις αναθεωρήσεις που θέτει και η τουρκική πλευρά, έχει σαν αποτέλεσμα να δημιουργούνται τελικά, οι προϋποθέσεις για την αναθεώρηση ενός νομικού κειμένου που καθορίζει όχι μόνο τα σύνορα Ελλάδας – Τουρκίας αλλά το σύνολο των ορίων της τότε καταρρέουσας Οθωμανικής αυτοκρατορίας.

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...