Ν. Παπαναστάσης: Η αιτία της ενεργειακής φτώχειας ακουμπά στην πολιτική της ΕΕ

Ο χειμώνας θα είναι δύσκολος για τα λαϊκά νοικοκυριά από την επίκαιρη ακρίβεια λόγω ανατιμήσεων στα καύσιμα αλλά και των γενικότερων αντιλαϊκών μέτρων, τόνισε ο Νίκος Παπαναστάσης, βουλευτής του ΚΚΕ, μιλώντας το βράδυ της Παρασκευής στο Kontra.

Δεν πρέπει να παραβλέψουμε, συνέχισε ο Ν. Παπαναστάσης, ότι η αιτία του προβλήματος της ενεργειακής φτώχειας ακουμπά στην πολιτική της ΕΕ, συνεπώς σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να είναι μέρος της αντιμετώπισής του, οι «λύσεις» που θα δώσει η ΕΕ.

Υπογράμμισε ακόμα ότι, η πολιτική της ΕΕ σχετικά με την απελευθέρωση της ενέργειας, την απολιγνιτοποίηση, τη λεγόμενη πράσινη μετάβαση, την μονοκαλλιέργεια των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΑΠΕ), αλλά και από την αύξηση της ηλεκτροπαραγωγής από εισαγόμενο φυσικό αέριο, είναι αυτά που ευθύνονται για την σημερινή κατάσταση που έχουμε με πανάκριβο το ρεύμα και την εξάρτηση της χώρας μας από τις διακυμάνσεις της αγοράς.

Το περιεχόμενο της έννοιας «πράσινη ενέργεια» είναι στην ουσία ανακατανομή πόρων σε όφελος των μονοπωλίων που ασχολούνται σε αυτό τον τομέα, επεσήμανε ο Ν. Παπαναστάσης.

Αναφέρθηκε επίσης στο πολιτικό σκηνικό με βάση και τις εξελίξεις στο ΚΙΝΑΛ.

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...