Ν. Παπαναστάσης: Η εμπλοκή της χώρας βαθαίνει με τη σύμφωνη γνώμη των αστικών κομμάτων

Ο Νίκος Παπαναστάσης, αντισυνταγματάρχης ε.α και βουλευτής του ΚΚΕ
Ο Νίκος Παπαναστάσης, αντισυνταγματάρχης ε.α και βουλευτής του ΚΚΕ

Τα όπλα που έστειλε η Ελλάδα ενίσχυσαν φασιστοειδή στην Ουκρανία, σημείωσε ο αντισυνταγματάρχης ε.α και βουλευτής του ΚΚΕ Νίκος Παπαναστάσης, αναφερόμενος στη συμμετοχή της χώρας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, λέγοντας ότι βαθαίνει και πως ήδη έχουν επιλεγεί και είναι έτοιμες οι στρατιωτικές μονάδες που ενδεχομένως να αξιοποιηθούν ανάλογα με τα σχέδια του ΝΑΤΟ.

Πρόσθεσε ότι η εμπλοκή της χώρας βαθαίνει με τη σύμφωνη γνώμη των αστικών κομμάτων και τόνισε ότι η βάση της Αλεξανδρούπολης είναι η πύλη ενίσχυσης των ΝΑΤΟικών προς τη Ρωσία, η βάση στο Στεφανοβίκειο είναι για τη αναχώρηση μαχητικών ελικοπτέρων και η Σούδα για την αποστολή πολεμικών αεροσκαφών για κατασκοπεία. 

Οι επισημάνσεις αυτές του Νίκου Παπαναστάση έγιναν στην  Ολομέλεια της Βουλής κατά τη συζήτηση για την «Κύρωση της Συμφωνίας μεταξύ της Κυβέρνησης της Ελληνικής Δημοκρατίας και της Κυβέρνησης των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων σχετικά με την κοινή συνεργασία στην εξωτερική πολιτική και την άμυνα και των ρηματικών διακοινώσεων σχετικά με το ελληνικό πρωτότυπο κείμενο της Συμφωνίας».

Τη συμφωνία την καταψηφίζει το ΚΚΕ, διότι όπως τόνισε ο Νίκος Παπαναστάσης επιβεβαιώνει τον ρόλο του «μεντεσέ» της Ελλάδας στα επικίνδυνα ευρωατλαντικά σχέδια  στην περιοχή του Περσικού Κόλπου. Πρόσθεσε ότι η συμφωνία αυτή είναι αναγκαία για την ευελιξία και τα σχέδια των ΗΠΑ.

Ετικέτες: , ,

Δείτε ακόμα...