Ν. Παπαναστάσης: Η νίκη του οργανωμένου αγώνα των διανομέων αποτελεί φάρο για τους εργαζόμενους

Παπαναστάσης 16Χ9

Η νίκη του οργανωμένου αγώνα των διανομέων αποτελεί φάρο για τους εργαζόμενους, γιατί όχι μόνο δεν έβαλαν την «ουρά στα σκέλια» στον εκβιασμό της εργοδοσίας, αντίθετα συσπειρώθηκαν στα Σωματεία τους, δίνοντας μαζικό αγώνα διεκδικώντας δουλειά και ζωή με δικαιώματα, τόνισε ο Νίκος Παπαναστάσης, βουλευτής του ΚΚΕ, μιλώντας στο ραδιοσταθμό «Κανάλι Ένα».

Οι αποφάσεις της «e-food», επισήμανε, δεν ήταν έωλες, η εταιρεία χρησιμοποίησε το αντεργατικό χαλί του εκτρωματικού νόμου Χατζηδάκη για να δημιουργήσει τα όσα δημιούργησε στους εργαζόμενους. Αυτό που ανέτρεψε την κατάσταση, πρόσθεσε, ήταν η ίδια η αντίδραση των εργαζομένων, με την εταιρεία λίγες ώρες πριν από την έναρξη της σημερινής απεργίας των διανομέων να κάνει τις γνωστές ανακοινώσεις για τις συμβάσεις των εργαζομένων. 

Σχετικά με την απόφαση του ΔΣ της ΔΕΗ για την ανάδειξη προτιμητέου επενδυτή για την πώληση του 49% του ΔΕΔΔΗΕ, ο Νίκος Παπαναστάσης υπογράμμισε ότι αποτελεί ένα ακόμα τυπικό βήμα για την ιδιωτικοποίηση του 49% της επιχείρησης. Αφού αναφέρθηκε στις επιπτώσεις σε βάρος των εργατικών – λαϊκών στρωμάτων από τις πολιτικές απελευθέρωσης και ιδιωτικοποίησης της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας, που διαχρονικά έχουν εφαρμοστεί, ο Ν. Παπαναστάσης σημείωσε ότι οι αυξήσεις στα τιμολόγια της Ενέργειας που γονατίζουν τον λαό δεν είναι μονοσήμαντο γεγονός, αλλά ακουμπά την ευρύτερη πολιτική της κυβέρνησης η οποία τα δίνει όλα στα μονοπώλια και δίνει ψίχουλα στους εργαζόμενους για να τους ξεγελάσει. Ο λαός, πρόσθεσε, πρέπει να διεκδικήσει και σε αυτό το ζήτημα με κριτήριο αυτό που πραγματικά του αξίζει. 

Ο Ν. Παπαναστάσης αναφέρθηκε επίσης στις εξελίξεις στις ελληνοτουρκικές σχέσεις καθώς και στο 47ο Φεστιβάλ ΚΝΕ – «Οδηγητή».

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...