Ν. Παπαναστάσης: Η τουρκική επιθετικότητα εντάσσεται στους ανταγωνισμούς των μεγάλων δυνάμεων στην ευρύτερη περιοχή

Νίκος Παπαναστάσης, Συνταγματάρχης (ΕΔ) ε.α - Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ

Η επιθετικότητα της Τουρκίας δεν οφείλεται στην εσωτερική κατανάλωση ή την προεκλογική περίοδο στη γείτονα. Τα αίτια είναι βαθύτερα και συνδέονται με τις εξελίξεις και τους ανταγωνισμούς των μεγάλων δυνάμεων στην ευρύτερη περιοχή, επισήμανε μεταξύ άλλων ο Νίκος Παπαναστάσης, βουλευτής του ΚΚΕ, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό του Πειραιά «Κανάλι 1» το απόγευμα της Πέμπτης 22 Σεπτέμβρη. Αυτά τα στοιχεία δεν αποτρέπουν την πιθανότητα να υπάρξει κάποια στιγμή κι ένα «θερμό επεισόδιο», ολέθριο και για τον ελληνικό αλλά και για τον τουρκικό λαό, πρόσθεσε, σημειώνοντας πως οι «ισχυροί» σύμμαχοι στους οποίους προστρέχει η σημερινή, αλλά και οι προηγούμενες κυβερνήσεις δεν διασφαλίζουν την ασφάλεια και την ειρήνη στην περιοχή. 

Υπογράμμισε πως με ευθύνη των ελληνικών κυβερνήσεων που υπέγραψαν την Ελληνοαμερικανική Συμφωνία, η Ελλάδα έχει μετατραπεί σε μία απέραντη ΝΑΤΟική επιθετική βάση με δύο βασικούς πυλώνες, τη Σούδα ως αεροναυτική βάση και την Αλεξανδρούπολη ως πύλη τροφοδοσίας των αμερικανικών δυνάμεων στο ουκρανικό μέτωπο. Η ελληνική κυβέρνηση έχει δέσει τη χώρα πάνω στο ΝΑΤΟικό άρμα και τα συμφέροντα των μονοπωλίων, θέτοντας σε σοβαρούς κινδύνους τη χώρα μας και τον ελληνικό λαό, αφού μπορεί να στοχοποιηθεί στον ανταγωνισμό των ΗΠΑ με τη Ρωσία.

Κατήγγειλε, ακόμα, τις ευθύνες της κυβέρνησης που πρωτοστατεί στην τροφοδοσία της Ουκρανίας με πολεμικό υλικό, στερώντας μάλιστα από τη χώρα πολύτιμους αμυντικούς πόρους που έχουν πληρωθεί από τον ιδρώτα του Έλληνα εργαζόμενου.

Ερωτηθείς για τις υποκλοπές – παρακολουθήσεις, ο Ν. Παπαναστάσης επισήμανε ότι αυτές είναι συνυφασμένες με το κράτος έτσι όπως είναι δομημένο και με τα συμφέροντα που εξυπηρετούν οι κυβερνήσεις, τα συμφέροντα της οικονομικής ολιγαρχίας. Άρα οι μυστικές υπηρεσίες πατάνε και λειτουργούν πάνω σε ένα πλαίσιο, το οποίο, όσες βελτιώσεις κι αν γίνουν, δεν αλλάζει, γιατί είναι δεμένο με αυτά τα συμφέροντα. Ο λαός δεν πρέπει να εξοικειώνεται με αυτές τις λογικές και να αποδέχεται αυτή τη δράση των μυστικών υπηρεσιών, κατέληξε. 

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...