Ν. Παπαναστάσης: Κάθε μέτρο για την ακρίβεια ευνοεί την οικονομική ολιγαρχία

Νίκος Παπαναστάσης

Τις ευθύνες της σημερινής, αλλά και των προηγούμενων κυβερνήσεων για την κατάσταση που βιώνει ο λαός της Αιτωλοακαρνανίας και όχι μόνο επισήμανε ο βουλευτής του ΚΚΕ Νίκος Παπανάστασης, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό της ΕΡΤ στην Πάτρα το πρωί της Δευτέρας.

Κατήγγειλε την τραγική εγκατάλειψη των αγροτών της περιοχής, που παρότι είναι προνομιούχα σε νερά και χωράφια οι αγρότες και ο λαός συνολικά του νομού υποφέρουν εξαιτίας της πολιτικής που εφαρμόζεται, φέρνοντας ως χαρακτηριστικό παράδειγμα τα αντλιοστάσια της Τριχωνίδας που -με ευθύνη της κυβέρνησης- δεν είναι στις επιλέξιμες δαπάνες, με αποτέλεσμα χωράφια σε απόσταση 300 μέτρων από τη λίμνη να μένουν απότιστα και να ξεραίνονται και οι αγρότες να καταστρέφονται. 

Υπενθύμισε τις αλλεπάλληλες παρεμβάσεις του Κόμματος που έχει καταθέσει τρεις τροπολογίες για τους αγρότες και τις προτάσεις για το αφορολόγητο πετρέλαιο, τη μείωση του ρεύματος, αλλά και τη μείωση του ΦΠΑ στα αγροτικά προϊόντα.

Όσον αφορά την ακρίβεια, επισήμανε ότι κάθε μέτρο που λαμβάνει η κυβέρνηση, ευνοεί την οικονομική ολιγαρχία και τσακίζει το λαϊκό εισόδημα, ενώ απαντώντας στο κυβερνητικό επιχείρημα για τον διεθνή χαρακτήρα της ακρίβειας και των αυξήσεων στους υδρογονάνθρακες, επισήμανε ότι ακόμα κι έτσι, αυτοί που κερδίζουν είναι οι μονοπωλιακοί όμιλοι, ενώ οι λαοί χάνουν ολοένα και περισσότερα.

Ξεκινώντας την παρέμβασή του, ο Ν. Παπαναστάσης αναφέρθηκε στη μεγάλη ανταπόκριση του κόσμου στη δραστηριότητα του ΚΚΕ το Σάββατο στο Αγρίνιο, όπου περιόδευσε ο ΓΓ της ΚΕ του Κόμματος Δημήτρης Κουτσούμπας.

Επισήμανε ότι πάνω από 60 φορείς του νομού ζήτησαν συνάντηση με την αντιπροσωπεία του Κόμματος και συμμετείχαν στις συσκέψεις που έγιναν και, σημειώνοντας πως ο κόσμος βλέπει ως ελπίδα το ΚΚΕ, κάλεσε σε συμπόρευση και στήριξη του ΚΚΕ στον αγώνα και στην προοπτική κάνοντας πράξη το σύνθημα «Μόνο ο λαός σώζει τον λαό». 

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...