Ν. Παπαναστάσης: Να μην δείξουν καμία εμπιστοσύνη οι στρατιωτικοί στα κόμματα που είναι δεσμευμένα σε ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ

Νίκος Παπαναστάσης ΚΚΕ βουλή
Πηγή: Eurokinissi

Το νομοσχέδιο για το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων θα μείνει στην ιστορία για όσα δεν περιλαμβάνει, τόνισε ο ειδικός αγορητής του ΚΚΕ, Νίκος Παπαναστάσης, μιλώντας από το βήμα της Βουλής.

Όπως σημείωσε ο βουλευτής του ΚΚΕ, είναι τεράστια πρόκληση η άρνηση της σημερινής, αλλά και των προηγούμενων κυβερνήσεων να νομοθετήσουν την αύξηση της σχεδόν μηδενικής οικονομικής ενίσχυσης των στρατευμένων, να είναι συντάξιμη περίοδος ο στρατεύσιμος χρόνος, να λυθεί το ζήτημα μετακίνησης την περίοδο της θητείας και όχι να το φορτώνονται οι λαϊκές οικογένειες με δυσβάσταχτο κόστος, ενώ ακόμα στηλίτευσε την άρνηση της αντιμετώπισης των προβλημάτων που βιώνουν οι χιλιάδες γυναίκες υπαξιωματικοί.

Τέσσερα χρόνια περίμεναν τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων για να καλυφτούν κάποια από τα πολύ σημαντικά προβλήματα που αντιμετώπιζαν, και το νομοσχέδιο αναφέρεται σε ένα υποσύνολο του υποσυνόλου από αυτά που διεκδικούν, επισήμανε ο Ν. Παπαναστάσης.

Το ΚΚΕ, υπογράμμισε, γνωρίζει πολύ καλά τα προβλήματα και έχει καταθέσει εκατοντάδες Ερωτήσεις στην τρέχουσα κοινοβουλευτική θητεία για να τα αναδείξει, προβλήματα που συμπαρασύρουν και τα μέλη των οικογενειών των στελεχών.

Αντίθετα, η κυβέρνηση ακολουθεί τακτική παραπλάνησης, παριστάνοντας ότι τα βλέπει όλα καλά, ενώ οι ενστάσεις του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ είναι κοκορομαχία, τόνισε ο βουλευτής του ΚΚΕ, μιας και στο βασικό κομμάτι, ότι δηλαδή οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας θα είναι δεμένες στο άρμα του ΝΑΤΟ και των πολιτικών των ΗΠΑ, αυτά τα κόμματα συμφωνούν.

Αναφερόμενος στα προβλήματα, είπε χαρακτηριστικά ότι παρά το γεγονός ότι επί 5 χρόνια υπάρχει νόμος που αποζημιώνει, πενιχρά βέβαια, τη νυχτερινή εργασία των στρατιωτικών, κανείς δεν έχει πάρει τίποτα. Επίσης, αποστρατεύονται στελέχη και ΕΠΟΠ χωρίς σύνταξη, υπάρχουν μισθοί αξιωματικών χαμηλότεροι των βαθμών τους. Την ίδια ώρα κατήγγειλε τα «επιλεκτικά κατά καιρούς δωράκια» σε μερίδες που αποσκοπούν στη δημιουργία πελατειακών σχέσεων.

Για το ΚΚΕ, ξεκαθάρισε ο Ν. Παπαναστάσης, ρόλος των Ενόπλων Δυνάμεων είναι η διασφάλιση της ακεραιότητας της χώρας και η υπεράσπιση των κυριαρχικών δικαιωμάτων. Ωστόσο σήμερα, οι Ένοπλες Δυνάμεις στηρίζουν τη στρατηγική συμφωνία με τις ΗΠΑ, είναι μπλεγμένες στα επικίνδυνα σχέδια ιμπεριαλιστικών κέντρων. Χαρακτηριστική είναι η σπατάλη πολύτιμης στρατιωτικής ισχύος σε αποστολές του ΝΑΤΟ. «Τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων δεν θα ματώσουν στο πλευρό των Αμερικανών», είπε χαρακτηριστικά ο βουλευτής του ΚΚΕ, θυμίζοντας ότι στελεχικό δυναμικό έχει σταλεί σε μια σειρά χώρες του εξωτερικού, όπως και οπλικά συστήματα.

Ξεκαθάρισε επίσης ότι το ΚΚΕ είναι το μόνο κόμμα που στηρίζει τις δίκαιες διεκδικήσεις των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και ότι θα συνεχίσει να είναι δίπλα τους, στηρίζοντας τα δίκαια αιτήματα τους, είτε κλαδικά, είτε αυτά ταυτίζονται με τις συνολικές ανάγκες του λαού.

Τέλος, απεύθυνε κάλεσμα σε κάθε πατριώτη να μη δείξει καμία εμπιστοσύνη στα κόμματα που έχουν δεσμεύσεις με ΝΑΤΟ, ΗΠΑ και ΕΕ, καθώς μόνο με ισχυρό ΚΚΕ μπορεί να ανοίξει ο δρόμος για πραγματική ειρήνη.

Δείτε ακόμα...