Ν. Παπαναστάσης: Οι αμοιβές σπουδαστών Ενόπλων Δυνάμεων να είναι αντίστοιχες με αυτές των σπουδαστών Σωμάτων Ασφαλείας

papanastasis
Φώτο Αρχείου / Νίκος Παπαναστάσης, Βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ, Αντισυνταγματάρχης ε.α των Ειδικών Δυνάμεων / Πηγή: Eurokinissi

Να αρθούν οι μισθολογικές αδικίες και να δοθούν ίδιες αμοιβές στους σπουδαστές των παραγωγικών σχολών των Ενόπλων Δυνάμεων με τους σπουδαστές των σχολών των Σωμάτων Ασφαλείας ζήτησε για μια ακόμα φορά ο βουλευτής του ΚΚΕ Νίκος Παπαναστάσης κατά τη συζήτηση Επίκαιρης Ερώτησης στη Βουλή.

«Μαθητής του ΛΣ – ΕΛ.ΑΚΤ λαμβάνει 623,70 ευρώ, σχεδόν τον τετραπλάσιο μισθό δηλαδή από εκείνον του μαθητή της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων που είναι 157,50 ευρώ το μήνα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ν. Παπαναστάσης.

Απαντώντας ο υφυπουργός Άμυνας Αλκιβιάδης Στεφανής παρέπεμψε στο υπουργείο Οικονομικών αλλά και στην «πορεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού» και τις «εκάστοτε δημοσιονομικές συνθήκες».

Ανταπαντώντας ο Ν. Παπαναστάσης τόνισε ότι κυβέρνηση στέλνει το πρόβλημα από τον «Άννα στον Καΐάφα» για να καλύψει την άρνησή της να δώσει λύση, τονίζοντας δεν ήταν τυχαία επιλογή η Επίκαιρη Ερώτηση να απευθυνθεί αποκλειστικά στον υπουργό Άμυνας, γιατί η ευθύνη υλοποίησης της κυβερνητικής πολιτικής στις ένοπλες δυνάμεις την έχει το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, ακόμη και αν αφορά θέματα που άπτονται οικονομικών ζητημάτων.

Δείτε ακόμα...