Ν. Παπαναστάσης: Οι εργαζόμενοι δεν θα δουν καμία αύξηση στο πραγματικό τους εισόδημα

Μπορεί ο πρωθυπουργός να έκανε λόγο για σημαντική μεταβολή στον κατώτατο μισθό, αλλά οι εργαζόμενοι δεν θα δουν ούτε ένα ευρώ αύξηση στο πραγματικό τους εισόδημα, καθώς αυτή ήδη έχει εξαερωθεί από την ακρίβεια, σημείωσε ο βουλευτής του ΚΚΕ, Νίκος Παπαναστάσης, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό TRT.

Τόνισε επίσης ότι ο κατώτατος μισθός παραμένει πιο χαμηλός από αυτόν του 2012 και επισήμανε ότι στο στόχαστρο της πάλης των εργαζομένων πρέπει να μπει η επαναφορά των ελεύθερων συλλογικών διαπραγματεύσεων και η κατάργηση όλων αντεργατικών νόμων, όπως ο νόμος Αχτσιόγλου – Βρούτση, σύμφωνα με τον οποίο ο μισθός θα καθορίζεται από κυβερνητική απόφαση, ανάλογα με τα δημοσιονομικά δεδομένα, δηλαδή τις ανάγκες των επιχειρηματικών ομίλων και όχι τις λαϊκές ανάγκες.

Ακόμα, τόνισε ότι υπάρχουν δύο εικόνες της δημοσιονομικής ικανότητας. Η μία που μπορεί να δίνει σε μεγάλες επιχειρήσεις παροχές για την αναπλήρωση των εσόδων τους και την διασφάλιση της κερδοφορίας τους και μια άλλη για τους εργαζόμενους λένε ότι δεν υπάρχουν λεφτά.

Σχετικά με την ακρίβεια στην ενέργεια, ο βουλευτής του ΚΚΕ σημείωσε ότι με εντολή ΗΠΑ-ΝΑΤΟ υλοποιείται σταδιακά η απαγόρευση αγοράς φυσικού αερίου από την Ρωσία και η αντικατάστασή του από το πανάκριβο υγροποιημένο αέριο των ΗΠΑ, γεγονός που αποδεικνύει ότι ο πόλεμος ωφελεί μεγάλα μονοπώλια και στέλνει τον λογαριασμό στον λαό.

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...