Ν. Παπαναστάσης: Όσο νομοθετούν μονοπώλια και επιχειρηματικοί όμιλοι, θύμα θα είναι ο λαός

παπαναστάσης κκε

Την πολιτική που εφάρμοσαν ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, εφαρμόζοντας απαρέγκλιτα τις κατευθύνσεις της ΕΕ για απελευθέρωση, τεμαχισμό και ιδιωτικοποίηση του ΟΣΕ, κατήγγειλε ο Νίκος Παπαναστάσης, βουλευτής και εκ νέου υποψήφιος του ΚΚΕ στον Ν. Αιτωλοακαρνανίας, μιλώντας στο κανάλι της Βουλής το πρωί της Τρίτης 14 Μάρτη, με αφορμή το προδιαγεγραμμένο έγκλημα με τη σύγκρουση των τρένων στα Τέμπη. 

Όπως τόνισε, όλα αυτά τα αστικά κόμματα είναι εγκληματίες και συνεργοί, γιατί εδώ και δεκαετίες έβαλαν πλάτη σε όλες τις Οδηγίες της ΕΕ, για σπάσιμο σε τμήμα χρήσιμο για τον επιχειρηματία και τμήμα επιβλαβές που φορτώθηκε στον λαό. 

Πρόσθεσε ότι το ΚΚΕ θα κάνει ό,τι μπορεί ώστε αυτή η φλόγα που έχει ανάψει ενάντια στην αντιλαϊκή και βάρβαρη πολιτική, να παραμείνει άσβεστη.

Κατήγγειλε ότι όλα τα αστικά κόμματα αναφερόμενα στην «επόμενη μέρα» μιλούν για τη λειτουργία κάποιων μέτρων ασφαλείας και για εκπαίδευση του προσωπικού, κανένας όμως δεν αμφισβητεί και δεν μιλά για τη διακοπή της ιδιωτικοποίηση των τρένων.

Το ΚΚΕ προτείνει μεταφορές γρήγορες, ασφαλείς και φθηνές για τον λαό, που θα ενσωματώνουν την τελευταία τεχνολογία ασφάλειας υπό λαϊκό έλεγχο. Σημείωσε ότι η κρατικοποίηση του ΟΣΕ, που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ, από μόνη της δεν αρκεί για να διασφαλίσει καλές συγκοινωνίες, από τη στιγμή που το κράτος λειτουργεί ως δεκανίκι των μονοπωλίων και εφαρμόζει την πολιτική της ΕΕ. Σημείωσε ότι ως αποτέλεσμα αυτής της πολιτικής, μόνο το 2021 σε χώρες της ΕΕ έγιναν 1.398 δυστυχήματα με 636 νεκρούς και 513 τραυματίες. «Όσο νομοθετούν μονοπώλια και επιχειρηματικοί όμιλοι κλπ. μέσω των κυβερνήσεων, που έχουν ως “θεό” το κέρδος τους, θύμα θα είναι ο λαός», επισήμανε χαρακτηριστικά.

Όσον αφορά τις επικείμενες εκλογές, σημείωσε πως το ζήτημα δεν είναι ποιος θα κυβερνήσει, αλλά τι πολιτική θα εφαρμόσει και ο λαός γνωρίζει ότι το τσάκισμα των λαϊκών συμφερόντων το έκαναν δυνατές κυβερνήσεις, ενώ κατήγγειλε την προσπάθεια του αστικού συστήματος να χτυπήσει τη νεολαία, που την έχει κάνει «σάκο του μποξ» για να σπάσει την ελπίδα, την ομορφιά και τη ριζοσπαστικότητά της, προσπάθεια που πέφτει στο κενό, εάν δει κανείς ότι η πλειοψηφία της βρέθηκε κάτω από τις σημαίες του ΚΚΕ και με τα συνθήματα του ΚΚΕ απαίτησε καλύτερους όρους ζωής.   

Ερωτηθείς για την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τις συμμαχικές κυβερνήσεις, υπογράμμισε ότι το ΚΚΕ δεν μπορεί να συνυπάρξει με τον ΣΥΡΙΖΑ, που αποτελεί δεκανίκι της ΕΕ, θιασώτη της διεύρυνσης του ΝΑΤΟ ψηφίζοντας για την ένταξη Σουηδίας και Φινλανδίας και στήριξε το 50% των νομοθετημάτων της ΝΔ. 

Το σύνθημα του ΚΚΕ πως «μόνο ο λαός θα σώσει τον λαό» και η συμπόρευση με το ΚΚΕ είναι η λύση, τόνισε, προσθέτοντας ότι κανένας επιχειρηματίας, καμία «κοινωνική συναίνεση» και καμία «κοινωνική ευθύνη» δεν θα τον σώσει.  

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...