Ν. Παπαναστάσης: Πληρώνουμε για οπλικά συστήματα που εξυπηρετούν το ΝΑΤΟ και όχι την υπεράσπιση των συνόρων

Οι εργαζόμενοι της χώρας καλούνται ακόμα μια φορά να πληρώσουν για οπλικά συστήματα που θα χρησιμοποιούνται για επιχειρήσεις στην περιοχή του Σαχέλ στην Αφρική και για την περαιτέρω ανάπτυξη της νοτιανατολικής πτέρυγας του ΝΑΤΟ και όχι για την υπεράσπιση των συνόρων και των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας, τόνισε ο βουλευτής του ΚΚΕ Νίκος Παπαναστάσης, μιλώντας στην Επιτροπή Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής, σχετικά με τη σύμβαση αγοράς νέων οπλικών συστημάτων, μεταξύ άλλων, φρεγατών «Belhara» και μαχητικών αεροσκαφών «Rafale».

Σημείωσε ότι παρά τις επιμέρους διαφορές επί της ουσίας συμφωνούν όλα τα άλλα κόμματα στην πολιτική αυτή, ενώ παρουσίασε στοιχεία σύμφωνα με τα οποία από το 1974 μέχρι σήμερα έχουν δοθεί υπέρογκα ποσά από τα χρήματα του ελληνικού λαού για αγορά όπλων από ΗΠΑ, Γερμανία και Γαλλία.

Ακόμα απάντησε στο αφήγημα της λεγόμενης «εθνικής ομοψυχίας» το οποίο το χρησιμοποιεί η αστική τάξη της χώρας και τα κόμματά της για να συστρατεύσουν το λαό κάτω από τα δικά της συμφέροντα.

Σχετικά με τις άλλες διατάξεις του νομοσχεδίου, τόνισε ότι το ΚΚΕ θα δηλώσει «παρών» μόνο για την προμήθεια τορπίλων και θα καταψηφίσει όλες τις υπόλοιπες.

Επίσης, ο βουλευτής του ΚΚΕ αναφέρθηκε στη δολοφονία δύο Ελλήνων ομογενών σήμερα στην Ουκρανία από στρατιώτες της χώρας και κάλεσε τις κυβερνήσεις των δύο χωρών να διερευνήσουν τις συνθήκες του γεγονότος. Ταυτόχρονα, επεσήμανε τις επικινδυνότητα των εξελίξεων στην περιοχή, καθώς και τις ευθύνες της ελληνικής κυβέρνησης που έχει μετατρέψει τη χώρα σε επιθετική βάση του ΝΑΤΟ.

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...