Ν. Παπαναστάσης σε Μεσολόγγι και Αιτωλικό: Κάλεσμα συμπόρευσης με το ΚΚΕ και για τα τοπικά προβλήματα

Διήμερη περιοδεία πραγματοποίησε ο βουλευτής του ΚΚΕ, Νίκος Παπαναστάσης, σε Αιτωλικό και Μεσολόγγι. Εκτός από ομιλίες στις δύο αυτές περιοχές, έγιναν και συναντήσεις με Διοικήσεις σωματείων εργαζομένων και άλλους φορείς.

Χθες, ο βουλευτής του ΚΚΕ συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Μεσολογγίου, Κώστα Λύρο. Ο Ν. Παπαναστάσης, έθεσε τα μεγάλα προβλήματα που αφορούν τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα, όπως για το ΧΥΤΑ και τη διαχείριση των σκουπιδιών, την ύδρευση και αποχέτευση που παρουσιάζουν οξυμμένα ζητήματα ειδικά στο Αιτωλικό, τα αντιπλημμυρικά και αποστραγγιστικά έργα.

Αναφορά έγινε και στα προβλήματα των σχολικών κτιρίων, με κυρίαρχο αυτό του 1ου Γυμνασίου (πρώην Παλλαμαϊκή Σχολή) που στεγάζεται σε λυόμενες αίθουσες που πλημμυρίζουν, αλλά και γενικότερα στις σχολικές και αθλητικές εγκαταστάσεις που έχει ανάγκη η ευρύτερη περιοχή.

Συνάντηση πραγματοποιήθηκε και με το μέλος του ΔΣ των συνταξιούχων ΙΚΑ του Νομού Αιτωλοακαρνανίας και πρόεδρο του παραρτήματος Μεσολογγίου Χαράλαμπο Τουλιάτο, όπου παρέδωσε στο Νίκο Παπαναστάση, κείμενο με τα αιτήματα των συνταξιούχων για το νοσοκομείο Μεσολογγίου.

Οι ομιλίες

Στη χθεσινή και τη σημερινή ομιλία του, ο βουλευτής του ΚΚΕ αναφέρθηκε στο σύνολο των πολιτικών εξελίξεων, απευθύνοντας κάλεσμα συμπόρευσης με το ΚΚΕ και για την αντιμετώπιση των κινδύνων που δημιουργούνται από τις πρόσφατες συμφωνίες της χώρας μες τις ΗΠΑ και τη Γαλλία για επέκταση των βάσεων και τα εξοπλιστικά προγράμματα.

Στάθηκε στα ζητήματα με την αγροτική παραγωγή, καυτηριάζοντας ότι «σε μια περιοχή πλούσια σε υδάτινους πόρους -στις εκβολές του Αχελώου- ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα που έχουν να αντιμετωπίσουν οι αγρότες , πέραν του εκτιναγμένου κόστους παραγωγής, είναι η έλλειψη βασικών έργων υποδομής, η εγκατάλειψη των υπαρχόντων», επισημαίνοντας: «Χιλιάδες εκτάσεις καλλιεργειών στο τέλος του καλοκαιριού έμειναν απότιστες για σχεδόν τέσσερις βδομάδες, όταν διακόπηκε η ηλεκτροδότηση στο ΤΟΕΒ Κατοχής για χρέη στη ΔΕΗ, ιστορία που επαναλαμβάνεται ανά τακτά χρονικά διαστήματα».

Κάλεσε σε συμμετοχή των αγροτών στις αρχαιρεσίες των Αγροτικών Συλλόγων μπροστά και στο Συνέδριο της Ομοσπονδίας στις 12 Δεκέμβρη, αλλά και στις πρόσφατες τρεις τροπολογίες που κατέθεσε το ΚΚΕ στη βουλή για την ελάφρυνση των βιοπαλαιστών αγροτών, που απορρίφθηκαν από ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ και τα υπόλοιπα κόμματα.

Αναλυτικές ήταν οι αναφορές στην κατάσταση με τη δημόσια Υγεία σε όλο το νομό και εν μέσω πανδημίας, την ακρίβεια και το σύνολο των προβλημάτων που απασχολούν τους εργαζόμενους, το λαό.

Αναφέρθηκε σε τοπικά προβλήματα όπως ΧΥΤΑ Μεσολογγίου, τα απορρίμματα Μεσολογγίου-Αιτωλικού, η ύδρευση Αιτωλικού όπου τα λαϊκά στρώματα αγοράζουν το πόσιμο νερό από ιδιωτική εταιρία, το βιολογικό καθαρισμό, την δραματική κατάσταση των σχολείων, την ανυπαρξία αντιπλημμυρικών και άλλων έργων, καθώς και τις υποβάθμισης της λιμνοθάλασσας του Αιτωλικού.

«Σήμερα, για να ανοίξει αυτός ο ελπιδοφόρος δρόμος, οι δυνάμεις του ΚΚΕ μπαίνουν μπροστά στους σύγχρονους αγώνες των εργαζόμενων. Οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να εναποθέσουν για άλλη μια φορά τις ελπίδες τους στις απατηλές διακηρύξεις της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και των υπόλοιπων κομμάτων.

Η πολύχρονη ιστορική πείρα έχει αποδείξει ότι μόνο ο λαός μπορεί να σώσει το λαό, αν πιστέψει στη δύναμή του και βαδίσει αποφασιστικά στο δρόμο της ανατροπής.

Μέσα απ’ αυτούς τους καθημερινούς αγώνες, μπορούμε να διαμορφώσουμε ένα πανελλαδικά συντονισμένο κίνημα της εργατικής τάξης και των συμμάχων της. Ριζωμένο παντού, με πρωτοπόρες εστίες αντίστασης σε κάθε χώρο δουλειάς, κάθε κλάδο, κάθε περιοχή», σημείωσε μεταξύ άλλων, ο Νίκος Παπαναστάσης, καλώντας σε συμπόρευση με το ΚΚΕ.

Και στις δύο συγκεντρώσεις πραγματοποιήθηκε συζήτηση και εκφράστηκε και η ανάγκη, συσπείρωσης και πάλης, ειδικά για τα προβλήματα αγροτών και κτηνοτρόφων.

Συνάντηση με την πρόεδρο των γονέων του 1ου Γυμνασίου (πρώην Παλλαμαϊκή Σχολή)

Τέλος, αντιπροσωπεία της ΤΕ του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Νίκο Παπαναστάση συναντήθηκε σήμερα με την πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Γυμνασίου (Παλλαμαϊκή Σχολή) Περσεφόνη Σκληρού.

Συζητήθηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το σχολείο και υπήρξε δέσμευση από την πλευρά του Κόμματος, ότι αυτά θα επανέλθουν στη Βουλή, σε συνέχεια προηγούμενης Ερώτησης που είχε κατατεθεί.

Δείτε ακόμα...