Ν. Παπαναστάσης: Συμπόρευση ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ στην επέκταση του δολοφονικού μηχανισμού σε βάρος των λαών

Τη συμπόρευση των αστικών κομμάτων ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ στην επέκταση του δολοφονικού μηχανισμού του ΝΑΤΟ, ο οποίος δεν είναι τίποτα άλλο παρά ο στρατιωτικός βραχίονας των πολυεθνικών που υπηρετεί με στρατιωτικούς όρους τα συμφέροντά τους, κατήγγειλε από το βήμα της Βουλής, ο ειδικός αγορητής του ΚΚΕ Νίκος Παπαναστάσης, μιλώντας στην κύρωση της συμφωνίας για την ένταξη της Σουηδίας και της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ.

«Η εξέλιξη αυτή είναι εξαιρετικά επικίνδυνη. Ρίχνει λάδι στη φωτιά του πολέμου στην Ευρώπη και έχει φαρδιά – πλατιά την υπογραφή όλων σας», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ο Ν. Παπαναστάσης υπογράμμισε πως δεν ισχύει ο ισχυρισμός τους ότι η επέκταση του ΝΑΤΟ είναι απότοκος των συνεπειών του πολέμου στην Ουκρανία, αφού συμφωνούσαν για τη διεύρυνσή του και πριν τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο.

«Ξεχνάμε τα δυτικά Βαλκάνια και τα σκηνικά που έστησαν οι κυβερνήσεις ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, που παρά τις κούφιες κορώνες, προώθησαν τη νατοποίηση των Βαλκανίων ενώ δεν υπήρχε τότε, ο πόλεμος στην Ουκρανία;», αναρωτήθηκε ο Ν. Παπαναστάσης. 

Κατήγγειλε την κυβέρνηση που επιχαίρει για τη διεύρυνση του ΝΑΤΟ, γιατί οι δύο χώρες έχουν στρατιωτικές υποδομές, κρύβει όμως τον χαρακτήρα αυτού του ιμπεριαλιστικού οργανισμού που για 73 χρόνια έχει αιματοκυλήσει λαούς και χώρες για τα δικά του συμφέροντα, όπως Κορέα, Βιετνάμ, Κούβα, Κύπρο, Γιουγκοσλαβία, Παλαιστίνη, Γρανάδα κι εκατοντάδες άλλες. Κρύβει ότι πρόκειται για έναν παγκόσμιο κατασταλτικό μηχανισμό που έχει θεσμοθετήσει τη χωρίς όρια δράση του, για να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα των πολυεθνικών ανά τον πλανήτη.  

Η κυβέρνηση έχει αναγάγει το ΝΑΤΟ σε θεματοφύλακα της ασφάλειας και των συνόρων, επιχειρώντας να μας κάνει να ξεχάσουμε το παράδειγμα της Γιουγκοσλαβίας, όπου με την επέμβαση του ΝΑΤΟ, άλλαξε σύνορα και αιματοκύλισε τα Βαλκάνια. «Είναι ντροπή η ασέβεια απέναντι στον λαό και η διαρκής προσπάθεια κοροϊδίας του» επισήμανε. 

Οσον αφορά το ΣΥΡΙΖΑ, κατήγγειλε τη στάση του που προσπαθεί να ξεπλύνει τους ΝΑΤΟϊκούς αλλά και τις ελληνικές κυβερνήσεις που πιστά υπηρετούν τα σχέδιά του, όταν λέει ότι «η Ελλάδα κινείτο πάντα, ως δύναμη ήπιας ισχύος» την ίδια ώρα, που με αποφάσεις τους, η χώρα μας συμμετέχει σε ΝΑΤΟϊκές αποστολές, στις αυξημένες δαπάνες για εξοπλισμούς που υπηρετούν τις επιθετικές δράσεις του ΝΑΤΟ,  σε ασκήσεις στη Βαλτική και τη Μαύρη θάλασσα, σε περιπολίες στον Περσικό κόλπο, στέλνει Πάτριοτ στη Συρία. Με αυτά η χώρα επιδιώκει την ειρήνη;» αναρωτήθηκε χαρακτηριστικά ο Ν. Παπαναστάσης, συμπληρώνοντας πως σε αυτό το σκηνικό δεν πρέπει να ξεχνάμε και τη χρήση του ελληνικού εδάφους για τις βάσεις, από τις οποίες εξαπολύουν τις πολεμικές επιθέσεις τους το ΝΑΤΟ και οι ΗΠΑ ενώ εντείνουν την περικύκλωση της Ρωσίας.  

Για το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ, ο βουλευτής του ΚΚΕ σημείωσε πως επιδίδεται σε νατοϊκή πλειοδοσία, αφού έφθασε στο σημείο να μεμφθεί τον υπουργό Εξωτερικών που δεν έχει επισκεφθεί ακόμα το Κίεβο.

Αντίστοιχο ξέπλυμα και από το «Μέρα25» που κατηγορεί «ως ανεπαρκέστατη την ηγεσία της ΕΕ, που σύρθηκε από τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ στον πόλεμο», λες και αν είχε διαφορετική ηγεσία η Ευρώπη, θα είχε και διαφορετική πολιτική και όχι την εξυπηρέτηση των ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών στην περιοχή, σημείωσε. 

Καταλήγοντας ο Ν. Παπαναστάσης κάλεσε τον λαό να μη δείξει καμία εμπιστοσύνη, ούτε στις αστικές κυβερνήσεις που εναλλάσσονται στην εξουσία ούτε στα κόμματα που τις στηρίζουν ανοιχτή ή και συγκεκαλυμμένα αλλά και να καταδικάσουν την ασκούμενη επικίνδυνη πολιτική. 

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...