Ν. Παπαναστάσης: Συνένοχα όλα τα κόμματα που κυβέρνησαν, για το προδιαγεγραμμένο έγκλημα των Τεμπών

Η τραγωδία στα Τέμπη ήταν ένα προδιαγεγραμμένο έγκλημα με συνενόχους όλα τα κόμματα που κυβέρνησαν έως σήμερα, επισήμανε μεταξύ άλλων ο Νίκος Παπαναστάσης βουλευτής και εκ νέου υποψήφιος του ΚΚΕ στο ν. Αιτωλοακαρνανίας, μιλώντας το πρωί της Κυριακής 12 Μάρτη, στο κανάλι «OpenTV»

Σημείωσε πως αυτά τα κόμματα, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ έχουν ευθύνη για την κατάντια στην οποία έχει περιέλθει ο ΟΣΕ με αποτέλεσμα να μην μπορεί να διασφαλίσει τη ζωή των επιβατών και των εργαζομένων.

Επισήμανε ότι οι συγκλονιστικές κινητοποιήσεις που έγιναν, σμπαράλιασαν την προσπάθεια της κυβέρνησης να αποδώσει αυτό το έγκλημα σε «ανθρώπινο λάθος» ή «παθογένειες ».

Κατήγγειλε πως όλα τα κόμματα μιλώντας για το «αύριο» των σιδηροδρόμων, παραπέμπουν στη συνέχιση της ιδιωτικοποίησης και του κατακερματισμού των μεταφορών, που είναι και η αιτία των προβλημάτων.

Για το ΚΚΕ πρέπει να υπάρξει σύγχρονο, ασφαλές, φθηνό και γρήγορο τρένο που θα ενσωματώνει όλα τα τεχνολογικά κι επιστημονικά επιτεύγματα, ενταγμένο στον κεντρικό επιστημονικό σχεδιασμό της οικονομίας, την κοινωνική ιδιοκτησία και τον εργατικό έλεγχο.

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...