Ν. Παπαναστάσης: Το νομοσχέδιο για το προσωπικό των ΕΔ δεν δίνει καμία λύση στις διεκδικήσεις των στρατιωτικών

Σχεδόν καμία λύση στις διεκδικήσεις των στρατιωτικών και των συνδικαλιστικών τους φορέων δεν δίνει το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων, τόνισε ο βουλευτής του ΚΚΕ, Νίκος Παπαναστάσης, μιλώντας σήμερα στην Διαρκή Επιτροπή Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής.

Όπως σημείωσε, δεκάδες χιλιάδες στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων κάθε βαθμού και προέλευσης, περίμεναν λύσεις σε προβλήματα που τσακίζουν την καθημερινότητά τους, μειώνουν το εισόδημά τους, ταλαιπωρούν αφάνταστα τις οικογένειές τους, προβλήματα που συσσωρεύονται σταδιακά για δεκαετίες, τα οποία γέννησε η πολιτική όλων των μέχρι σήμερα κυβερνήσεων.

Ο Ν. Παπαναστάσης κατήγγειλε την κυβέρνηση ότι εφαρμόζει μια τακτική παραπλάνησης, εξαπάτησης και κοροϊδίας. Συγκεκριμένα αναφέρθηκε στην αποζημίωση της νυχτερινής εργασίας των στρατιωτικών, με το ευτελές ποσό των 2,77 ευρώ μεικτά την ώρα. Μάλιστα, ακόμα και από αυτό το ευτελές ποσό,  οι στρατιωτικοί δεν έχουν λάβει ούτε ένα λεπτό του ευρώ. 

Επιπλέον, στηλίτευσε το γεγονός ότι οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις σήμερα, στο πλαίσιο της «Στρατηγικής Συμφωνίας» με τις ΗΠΑ, όπως και της νέας Συμφωνίας για τις βάσεις, είναι μπλεγμένες βαθύτατα στα επικίνδυνα σχέδια που έχουν στο στόχαστρο τα άλλα ιμπεριαλιστικά κέντρα.

Ανέφερε ότι έχουν σαφώς επικίνδυνα μειωμένο προσανατολισμό στην προάσπιση συνόρων και κυριαρχικών δικαιωμάτων. Υπάρχει μεθοδευμένη διάθεση πολύτιμης και πανάκριβης στρατιωτικής ισχύος στις αποστολές κυρίως του ΝΑΤΟ. Συμμετέχουν σε στρατιωτικές αποστολές και πολεμικές ασκήσεις εκτός συνόρων, σε χώρες στα Βαλκάνια, στη Μαύρη Θάλασσα, στον Περσικό Κόλπο κ.α. Έχουν σταλεί πολύτιμα για την πυραυλική προστασία της χώρας «Patriot» στη Σαουδική Αραβία, δυνάμεις στο Μάλι. Είναι δεμένες όσο ποτέ με τις αντίστοιχες Ένοπλες Δυνάμεις του κράτους – δολοφόνο του Ισραήλ, υπογραμμίζοντας ότι ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, έχουν σχεδιάσει και διαμορφώσει Ένοπλες Δυνάμεις που αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της επιθετικής στρατηγικής του ΝΑΤΟ, όπως σημείωσε. 

Τέλος, ξεκαθάρισε ότι το ΚΚΕ είναι το μόνο κόμμα που στηρίζει εμπεριστατωμένα και σταθερά τις δίκαιες διεκδικήσεις των στρατιωτικών, γι’ αυτό και καταψηφίζει το νομοσχέδιο.

Δείτε ακόμα...