Ν. Πεσκόφ: Η Ρωσία δεν έχει καμία σχέση με την αναταραχή στη Γεωργία

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ - Ρωσία
Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε ότι η Ρωσία δεν έχει καμία σχέση με το νομοσχέδιο για τους ξένους πράκτορες στη Γεωργία, το οποίο έχει προκαλέσει διαμαρτυρίες στη χώρα.

«Το Κρεμλίνο δεν έχει εμπνεύσει τίποτα και δεν έχει απολύτως καμία σχέση με αυτό», τόνισε ο Πεσκόφ, γράφει το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Tass.

Ο Πεσκόφ είπε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες ήταν πρωτοπόροι όσον αφορά τέτοιους νόμους αφήνοντας αιωρούμενους υπαινιγμούς .

«Αν το καταλαβαίνουμε σωστά, μια από τις εκδοχές του γεωργιανού νομοσχεδίου ήταν στην πραγματικότητα πολύ παρόμοια με τον νόμο των ΗΠΑ για αυτό το θέμα. Η δεύτερη εκδοχή δεν έμοιαζε τόσο με τον αμερικανικό νόμο και ήταν πολύ πιο επιεικής. Ωστόσο, φυσικά δεν έχουμε καμία σχέση με κανένα από αυτά», είπε ο Πεσκόφ και πρόσθεσε ότι η αναταραχή στη Γεωργία προκαλεί ανησυχία.

Ο εκπροσωπος του Κρεμλίνου σημείωσε επίσης πως με την γειτονική Γεωργία παρόλο που στην πραγματικότητα δεν υπάρχουν σχέσεις είναι σίγουρα σημαντικό να υπάρχει ειρήνη στα σύνορα της Ρωσίας.

Η κυβέρνηση της Γεωργίας ανακοίνωσε χτες ότι αποσύρει το νομοσχέδιο περί «ξένων πρακτόρων», που προκάλεσε αντικυβερνητικές διαδηλώσεις, καθώς και την αντίδραση της ΕΕ και των ΗΠΑ.

Η απόφαση ήρθε μετά από δύο μέρες διαδηλώσεων, όπου σημειώθηκαν επεισόδια, ενώ η αστυνομία συνέλαβε συνολικά πάνω από 130 άτομα. Οι διαδηλώσεις συνεχίστηκαν και χτες στην Τιφλίδα, παρά την απόσυρση του νομοσχεδίου.

Η αντιπολίτευση κατηγορούσε την κυβέρνηση ότι το νομοσχέδιο είναι παρόμοιο με τον αντίστοιχο ρωσικό νόμο που έχει αξιοποιηθεί στην αντιπαράθεση με τη Δύση και πως απομακρύνει τη Γεωργία από την προοπτική ένταξης σε ΕΕ και ΝΑΤΟ.

Πηγή: TASS

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...