Ν. Ρεμπάπης: Επίσημη πολιτική και ιδεολογία της Ευρωπαϊκής Ένωσης ο αντικομμουνισμός

Ο Ν. Ρεμπάπης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ για τον αντικομμουνισμό και τη διαγραφή Μπογδάνου
Ο Ν. Ρεμπάπης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ για τον αντικομμουνισμό και τη διαγραφή Μπογδάνου

«Ο αντικομμουνισμός είναι επίσημη πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η θεωρία των ”δύο άκρων” είναι επίσημη ιδεολογία της ΕΕ», τόνισε ο Νίκος Ρεμπάπης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, αναδεικνύοντας τις ευθύνες όλων αυτών των δυνάμεων που καλλιεργούν «αυτήν την ανιστόρητη, γελοία και προκλητική θεωρία των ”δύο άκρων”». Η τοποθέτησή του έγινε σε συζήτηση στον τηλεοπτικό σταθμό «Κontra».

Σχολιάζοντας τη διαγραφή του Μπογδάνου από την ΚΟ της ΝΔ, υπενθύμισε τα πεπραγμένα του όπως τον χαφιεδισμό διαδηλωτή και νηπίων, καθώς και τις αντικομμουνιστικές δηλώσεις του. «Καθημερινά επιδιδόταν σε έναν αντικομμουνισμό ακραίο,  χρυσαυγίτικο, οπότε μάλλον άργησε η διαγραφή του», σημείωσε ο Ν. Ρεμπάμπης.

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στην ευθύνη που έχουν η κυβέρνηση και μεγάλοι δημοσιογραφικοί όμιλοι για το γεγονός ότι καλλιεργούν τη θεωρία των «δύο άκρων», η οποία «είναι αυτή που οπλίζει χέρια, είναι αυτή που αφήνει φασιστικές ομάδες να επιτίθενται» σε μαθητές, σε φοιτητές, σε εκπαιδευτικούς, σε μέλη της ΚΝΕ και του ΚΚΕ, που μπαίνουν μπροστά για την οργάνωση της πάλης. Όπως είπε, η θεωρία αυτή έχει καταγραφεί σε επίσημα ψηφίσματα και δράσεις της ΕΕ, ενώ σε χώρες που η θεωρία των «δύο άκρων» είναι νόμος τα Κομμουνιστικά Κόμματα απαγορεύονται και οι ναζιστικές συμμορίες είναι στους δρόμους ελεύθερες.

Επίσης, υπογράμμισε ότι ευθύνες έχει και ο ΣΥΡΙΖΑ που κατά καιρούς έχει στηρίξει σχετικά ψηφίσματα της ΕΕ. Υπενθύμισε δε ότι ανήμερα της Αντιφασιστικής Νίκης των Λαών, ο Αλ. Τσίπρας υπέγραψε ως πρωθυπουργός κείμενο για το «σιδηρούν παραπέτασμα».

Με αφορμή τις νέες επιθέσεις των φασιστοειδών στη Θεσσαλονίκη και τον έναν χρόνο από τη δίκη της Χρυσής Αυγής, υπογράμμισε πως αυτό που χρειάζεται είναι «κανένας εφησυχασμός, απαιτείται να δυναμώσει ο αγώνας ενάντια στον φασισμό, στο σύστημα που τον γεννά. Και το ΚΚΕ σε αυτήν την υπόθεση θα είναι στην πρώτη γραμμή».

Δείτε ακόμα...