Ν. Σερετάκης: Η συνάντηση Μητσοτάκη – Μπάϊντεν σηματοδοτεί μεγαλύτερους κινδύνους για τον ελληνικό λαό

Νίκος Σερετάκης, μέλος του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων της ΚΕ του ΚΚΕ

«Το “θερμό κλίμα” που είδαμε στη συνάντηση Μητσοτάκη – Μπάιντεν, είναι οι εξετάσεις που έδωσε η ελληνική κυβέρνηση στον αμερικάνικο ιμπεριαλισμό ότι αποδέχεται τον ρόλο του ελληνικού κράτους ως “καλού παιδιού” και ως μεσάζοντα στα σχέδια που προωθούνται». Αυτό επισήμανε μεταξύ άλλων ο Νίκος Σερετάκης, μέλος του Τμήματος Διεθνών Σχέσεων της ΚΕ του ΚΚΕ μιλώντας σήμερα, Τετάρτη στο ραδιόφωνο της ΕΡΤ 3. 

Η συνάντηση αποτελεί το επιστέγασμα μιας πολιτικής αναθέρμανσης στη στρατηγική σχέση Ελλάδας –  ΗΠΑ, που εφαρμόστηκε και από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, σημείωσε χαρακτηριστικά, και πρόσθεσε πως σηματοδοτεί επίσης τη μεγαλύτερη εμπλοκή της Ελλάδας στα σχέδια ΗΠΑ – ΝΑΤΟ στην περιοχή και εκθέτει σε μεγάλους κινδύνους τον ελληνικό λαό και τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας, με μόνους κερδισμένους τους επιχειρηματικούς ομίλους.

Οσον αφορά τα ελληνοτουρκικά, σημείωσε ότι στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ, του οποίου μέλη είναι και οι δύο χώρες, προωθούνται μια σειρά παζάρια με δεδομένη τη θέση του ΝΑΤΟ να μην αναγνωρίζει σύνορα στο Αιγαίο και να επιδιώκει την ενίσχυση της νοτιοανατολικής πτέρυγας του.  Υπενθύμισε πως οι ΝΑΤΟικοί «σύμμαχοί» στήριξαν την επέμβαση στην Κύπρο, δεν λένε κουβέντα για τις αμφισβητήσεις που θέτει η Τουρκία και νομιμοποιούν τις αξιώσεις της τουρκικής αστικής τάξης.

Αναφερόμενος στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία μετά την απαράδεκτη ρωσική εισβολή, σημείωσε πως ο Ουκρανικός λαός έχει μετατραπεί σε «σάκο του μποξ» για τα οικονομικά συμφέροντα των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων που ανταγωνίζονται για τις πηγές ενέργειες, τους δρόμους μεταφοράς της, τις πρώτες ύλες, τα γεωργικά εφόδια. Η ένταξη Φιλανδίας και Σουηδίας στο ΝΑΤΟ, γίνεται επίσης, στο πλαίσιο αυτού του οξύτατου ανταγωνισμού μεταξύ των δύο πόλων ΗΠΑ – Ρωσίας.

Αναγκαίο και πατριωτικό αίτημα σήμερα, είναι η πάλη για απεμπλοκή από τους επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, να μη φύγει κανένα στρατιωτικό σώμα εκτός Ελλάδας, υπογράμμισε ο Ν. Σερετάκης. 

Ετικέτες: ,

Δείτε ακόμα...