Ν.Σοφιανός: Η κυβέρνηση καταργεί το οποιοδήποτε συγκροτημένο όριο χρόνου εργασίας με τη λεγόμενη διευθέτηση

Ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ
Ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ / Πηγή: Eurokinissi

«Η κυβέρνηση, χτίζοντας πάνω σε προηγούμενο θεσμικό πλαίσιο, σήμερα προχωρά σε μία τομή, καταργεί το οποιοδήποτε συγκροτημένο όριο χρόνου εργασίας με τη λεγόμενη διευθέτηση», επισήμανε μεταξύ άλλων ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, μιλώντας στο κανάλι «OpenTV» το πρωί της Παρασκευής 4 Ιούνη, και συνέχισε λέγοντας: «Δεν είναι μόνο το 10ωρο και η δίωρη απλήρωτη δουλειά, η κυβέρνηση φθάνει να εξαιρεί το διάλειμμα από τον εργάσιμο χρόνο και να διευθετεί την ελαστική απασχόληση, με αποτέλεσμα στην 4ωρη εργασία οι εργαζόμενοι να δουλεύουν 2 ώρες το πρωί και 2 ώρες τοαπόγευμα».

Η κυβέρνηση φτιάχνει σκλάβους του 21ου αιώνα, ενώ χαρακτήρισε παραμύθια το επιχείρημα της κυβέρνησης για διευθέτηση μεταξύ εργοδότη και εργαζόμενου, φέρνοντας το παράδειγμα της απόλυσης εγκύου στον κλάδο του Εμπορίου όταν ανακοίνωσε την εγκυμοσύνη της.

Κατήγγειλε ότι αυτή η ζούγκλα που ισχύει σήμερα έχει τη σφραγίδα των Ευρωπαϊκών Κοινοτικών Δικαίων και η κυβέρνηση με το νομοσχέδιο διαμορφώνει ένα πλαίσιο όπου ο εργαζόμενος θα δουλεύει όποτε και όσο θέλει ο εργοδότης.  

Αναφέρθηκε ακόμα στην κατάργηση του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας, με τη μετατροπή του σε Ανεξάρτητη Αρχή, όπως προβλέπει το νομοσχέδιο, που σημαίνει ότι «καταργείται ακόμα και η υποχρέωση του κράτους να ελέγχει στοιχειωδώς τους εργοδότες και την εφαρμογή των κουτσουρεμένων νόμων που ισχύουν σήμερα». 

Ο Ν. Σοφιανός καταλήγοντας τόνισε ότι πρέπει να σταματήσουν τα πάντα με την απεργία στις 10 Ιούνη και κάλεσε τους εργαζόμενους να κλιμακώσουν τον αγώνα τους για να μείνει στα χαρτιά αυτό το αντεργατικό έκτρωμα που ετοιμάζει η κυβέρνηση της ΝΔ.

Δείτε ακόμα...