Ν. Σοφιανός: Το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ έχει ως κορωνίδα τις «δημοσιονομικές δυνατότητες»

Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ
Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ

Το «συμβόλαιο αλλαγής» που παρουσίασε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ «συμπίπτει απόλυτα με τα προγράμματα της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Και μάλιστα με την κορωνίδα τους, ότι όλα αυτά λαμβάνουν υπόψη τους ”δημοσιονομικές δυνατότητες” της ελληνικής οικονομίας», τόνισε ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στον Δήμο της Αθήνας, κληθείς να σχολιάσει το πρόγραμμα  «Έντεκα σημείων» που παρουσίασε ο Αλ. Τσίπρας. 

Μιλώντας στο «Πρώτο Πρόγραμμα» της ΕΡΑ, ο Νίκος Σοφιανός εξήγησε ότι στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ υπάρχει η δέσμευση για την προώθηση της «πράσινης οικονομίας», του Ευρωπαϊκού Πυλώνα Κοινωνικών Δικαιωμάτων και του Ταμείου Ανάκαμψης. 

Με αφορμή τα ψευτοδιλήμματα που θέτει ο ΣΥΡΙΖΑ για «κυβέρνηση Μητσοτάκη ή κυβέρνηση της αριστεράς», υπενθύμισε ότι  «ο κ. Τσίπρας προτίμησε να ψηφίσει το 50% των νομοσχεδίων του Μητσοτάκη», ενώ «ο κ. Μητσοτάκης άφησε άθιχτο το νομοθετικό πλαίσιο της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ». Όπως είπε, αυτό το παιχνίδι που παίζουν στην πλάτη του ελληνικού λαού τα κόμματα που κυβέρνησαν και κυβερνούν «μπορεί να τελειώσει με ισχυρό ΚΚΕ, για να μην έχουμε καμία ανοχή στην αυριανή κυβέρνηση η οποία θα είναι από χέρι αντιλαϊκή».

Σχετικά με την τροπολογία για τις εφημερίες, που αποσύρθηκε τελικά μετά την κατακραυγή, υπογράμμισε πως «είναι μια εικόνα από το άμεσο μέλλον», καθώς «εκεί πάει η διαδικασία των συγχωνεύσεων, εκεί πάει η διαδικασία των συμπράξεων με την ιδιωτική υγεία, στην εφημερία των τομέων». Συμπλήρωσε πως «δεν πρόκειται για ένα συμμάζεμα, πρόκειται για μια συρρίκνωση για να δημιουργηθούν καινούργια πεδία κερδοφορίας». 

Ετικέτες:

Δείτε ακόμα...